Вибираємо баклажани: на що варто звернути увагу при їх покупці

Читать на русском
Автор
Ви принесете додому ідеальний овоч
Ви принесете додому ідеальний овоч. Фото today.ua

З цими знаннями вас ніхто не обдурить

Баклажани — це не тільки корисний, але і дуже смачний овоч. Ми готуємо його на грилі, запікаємо в духовці, смажимо з цибулею, робимо на їх основі соуси до м’яса та риби та маринуємо.

Однак, щоб страва вийшла ідеальною на смак, важливий не тільки рецепт приготування. Також дуже важливо вибрати якісний баклажан. Про тонкощі покупки овочів розповімо разом із Рrostoway.

Як правильно вибрати баклажани

Щоб принести додому якісний продукт, спочатку потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд. Овочі повинні бути стиглими, з гладкою і рівною шкіркою і без пошкоджень. Після натискання овоч має швидко відновлювати форму.

М’якуш баклажана повинен бути білим. При контакті з повітрям вона має довго зберігати зовнішній вигляд. Насіння в овочів повинно бути без неприємного запаху і не дуже темне.

Також слід оглянути плодоніжку. У стиглого баклажана вона має бути свіжою, зеленою і не зморщеною.

Перед покупкою варто зважити плід — свіжий овоч обов’язково має бути важким. Наприклад, баклажан завдовжки 15 см важить приблизно 400-500 г.

Вибирати найкраще невеликі баклажани. Вся річ у тому, що у величезних плодів більше насіння — саме вони надають гіркоти овочу.

Головною ознакою перезрілості баклажана є суха та зморшкувата шкірка. Найкраще утриматися від покупки такого овочу.

Купили баклажани? Приготуйте з ними незвичайний салат — і ви ахнете від задоволення.