Гора смакоти з пари яблук: за такий сніданок близькі вас розцілують
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ідеально до сніданку
Пишні, ніжні оладки — один із найулюбленіших сніданків. Пропонуємо урізноманітнити їх і приготувати з вівсянкою та оладками.
Такий легкий і простий у приготуванні сніданок забезпечить енергією на весь день. Оладки за рецептом "Добрих новин" точно не залишать нікого байдужими.
Як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою
Інгредієнти:
- яблука з кислинкою — 250 г;
- пластівці вівсяні — 80 г;
- молоко тепле – 200 мл;
- борошно — 150 г;
- курячі яйця середнього розміру — 2 шт.;
- масло вершкове розтоплене — 30 г;
- кориця — 0,5 ч. л.;
- розпушувач тіста — 1 ч. л. без гірки;
- цукор — 3 ст. л. без гірки;
- ванільний цукор — 1 ч. л. (або ванілін на кінчику ножа);
- сіль — 1 щіпка;
- соняшникова олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Миємо і сушимо яблука, видаляємо серцевину, м’якуш натираємо на дрібній тертці і відправляємо в миску.
- У ту ж миску додаємо вівсяні пластівці та корицю. Заливаємо все молоком.
- В окремий посуд просіюємо борошно разом з ваніліном та розпушувачем.
- В окремій мисці збиваємо яйце, сіль та цукор. Додаємо вершкове масло та все перемішуємо. Підготовлену масу змішуємо з борошном, перемішуємо та з’єднуємо з яблучно-овсяною масою. Ретельно все перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки.
Оладки подам гарячими зі сметаною, солодким сиропом, медом або улюбленим варенням. Також можна подати улюблений напій.