Весь секрет у пухкому тісті: як приготувати найсмачніші вареники з вишнями

Читать на русском
Автор
2134
Смачні та ніжні вареники з ароматною та соковитою начинкою
Смачні та ніжні вареники з ароматною та соковитою начинкою. Фото unian.ua

Вареники сподобаються багатьом і приємно здивують своїм приголомшливим смаком

В сезон вишень з ними не лише можна спекти пиріг чи закрити їх у власному соку, але й приготувати вареники. Ця українська страва буде завжди актуальною на столі та може стати повноцінним прийняттям їжі.

Щоб вареники з вишнями вийшли смачними важливо обрати правильну основу для тіста. Яку саме — розповіли на Instagram-сторінці "nisenitnitsia".

Як приготувати вареники з вишнями

Інгредієнти для тіста:

  • теплий кефір – 250 г;
  • сіль – дрібка;
  • сода – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • борошно – 300-350 г;

Інгредієнти для начинки:

  • вишня – 400 г;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. До теплого кефіру додати сіль, соду, цукор і просіяне борошно.
  2. Замісити тісто — воно буде трохи липнути до рук.
  3. Покласти тісто в пакет на 15 хвилин відпочити.
  4. До очищеної від кісточок вишні додати крохмаль і цукор.
  5. Тісто розкотити не дуже тонко, вирізати кружечки.
  6. Викласти начинку в кружечки та зліпити вареники.
  7. В каструлю налити воду менше половини, причепити марлю і завʼязати.
  8. Воду закип'ятити, на марлю викласти вареники.
  9. Накрити їх кришкою та варити близько 6-7 хвилин.
  10. Змастити страву вершковим маслом та подати до столу.

Раніше ми писали, як швидко дістати кісточки з вишень. Завдяки лайфхаку зі скріпкою ви впораєтеся за лічені хвилини.