Найсмачніше полуничне варення: як приготувати з шоколадом

Читати російською
Автор

Смачний смаколик для усієї родини

Варення — улюблений десерт багатьох. З нього можна робити чай або просто їсти ложками. Однак не всі вміють готувати смачне варення. Раніше ми розповідали, як приготувати густе варення, а тепер ділимося рецептом з шоколадом.

Цей десерт замінить будь-які магазинні цукерки. Найкраще обрати шоколад із вмістом какао не менше 55%. Рецептом поділилися на порталі pixelinform.

Як приготувати полуничне варення

Інгредієнти:

  • полуниця — 1кг;
  • цукор — 500г;
  • чорний шоколад — 80 г.

Спосіб приготування:

  1. Очищуємо полуницю від хвостиків, ретельно миємо і просушуємо за допомогою паперового рушника. Ягоди перекладаємо у каструлю і засипаємо цукром.
  2. Залишаємо на 30 хв — полуниця повинна пустити сік. Подрібнюємо шоколад.
  3. Ставимо каструлю на вогонь і варимо на середньому вогні. Періодично помішуємо ложкою. Доводимо суміш до кипіння.
  4. Після закипання варимо суміш 10 хвилин. Тепер додаємо шоколад і варимо ще 5 хвилин.
  5. Розливаємо варення у стерильні банки і закручуємо кришками. Варення зберігаємо у холодному приміщенні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити цукати з полуниці. Такі цукати з полуниці стануть справжніми літніми ласощами для всієї родини.