Як помити полуницю, щоб вона справді була чистою: цікаві лайфхаки

Читать на русском
Автор
Перед тим, як їсти, полуницю потрібно ретельно помити Новина оновлена 03 червня 2024, 09:41
Перед тим, як їсти, полуницю потрібно ретельно помити. Фото Freepik

З цими засобами ваша полуниця точно буде чистою

Сезон полуниці у розпалі, зараз можна придбати не лише тепличну ягоду, а й уже ґрунтову. Перед тим, як їсти полуницю або щось готувати з неї, потрібно ретельно помити ягоди. "Телеграф" вже розповідав, як легко прибрати черв’ячків із черешні, а сьогодні ділиться, як правильно мити полуницю.

Є кілька основних правил, як помити полуницю, пише vikna.tv. А є і просунутіші способи з використанням народних засобів.

Як помити полуницю

Найкраще мити ягоди проточною водою, тому що ополіскування в мисці з водою не таке ефективне.

Тримати полуницю під потоком води з-під крана потрібно доти, доки ягода не стане повністю чистою.

Якщо полуниця дуже брудна — спочатку замочіть її у воді на кілька хвилин, а вже потім сполосніть під краном.

Лайфхаки з народними засобами

Холодна проточна вода – найкраще рішення для миття полуниці. Однак є й інші способи з використанням соди, оцту чи солі. Якщо полуниця дуже брудна з піском та комахами, найкраще замочити її у воді на деякий час, а потім прополоскати у проточній воді.

Миття полуниці з оцтом допоможе вимити пестициди з тепличних ягід. Налийте в глибоку миску води, розведіть у ній винний чи яблучний оцет і засипте полуницю. Дайте постояти п’ять хвилин, дістаньте ягоди і прополощіть їх у проточній воді.

Харчова сода також може стати гарним засобом для миття полуниці. Візьміть 1 ч. л. харчової соди і розведіть у чотирьох чашках води. Після цього ягоди необхідно замочити п’ять хвилин.

Сіль також можна використовувати для очищення полуниці. Щоб зробити ванну із солоної води для ягід, розчиніть 1 ч. л. солі в одній склянці теплої води. Дай суміші охолонути і замочіть ягоди щонайменше на п’ять хвилин. Після цього промийте полуницю під струменем холодної проточної води.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити черешку від птахів. Надійні та гуманні способи не ділиться врожаєм черешні з птахами.