Найкраще варення-п’ятихвилинка: мінімум роботи, максимум смаку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Варення виходить ароматне і густе, як конфітюр
Ми розповідали, чому біліє розсіл консервованих огірків. Тепер ділимось вдалим рецептом солодкої сезонної заготівлі.
З цим варенням мінімум роботи, в смак у нього — неперевершений. Його навіть називають "п’ятихвилинка", адже воно готується швидко і легко, зберігаючи максимум корисних вітамінів. Рецепт, яким поділились на порталі "Школа Життя", дозволяє отримати густе, ароматне та смачне варення.
Інгредієнти:
- Малина — 1 кг
- Ожина — 1 кг
- Чорна смородина (заморожена) — 1,1 кг
- Цукор — 1,5 кг
- Жельфікс (помаранчевий) — 3 пачки по 25 г
Спосіб приготування:
- Якщо використовуєте свіжі малину та ожину, злегка подрібніть їх за допомогою блендера або товстушки. Заморожену чорну смородину розморозьте до м'якості в каструлі та подрібніть.
- У окремому посуді змішайте кожну пачку желфіксу з 2 столовими ложками цукру. Це має дати 6 столових ложок цукру.
- У каструлі з'єднайте всі подрібнені ягоди та суміш з желфіксом і цукром. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Після закипання додайте цукор, що залишився, поступово, продовжуючи помішувати. Зменшіть вогонь і варіть варення на повільному вогні рівно 3 хвилини, не перестаючи помішувати.
- Готове варення негайно розлийте по чистих та сухих стерилізованих банках. Щільно закрийте кришками та залиште на столі до повного охолодження.
Після охолодження банки з варенням можна зберігати в прохолодному місці. Також ми ділились вдалим рецептом смачних огірочків з кетчупом.