Найсмачніше полуничне варення: як приготувати з шоколадом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачний смаколик для усієї родини
Варення — улюблений десерт багатьох. З нього можна робити чай або просто їсти ложками. Однак не всі вміють готувати смачне варення. Раніше ми розповідали, як приготувати густе варення, а тепер ділимося рецептом з шоколадом.
Цей десерт замінить будь-які магазинні цукерки. Найкраще обрати шоколад із вмістом какао не менше 55%. Рецептом поділилися на порталі pixelinform.
Як приготувати полуничне варення
Інгредієнти:
- полуниця — 1кг;
- цукор — 500г;
- чорний шоколад — 80 г.
Спосіб приготування:
- Очищуємо полуницю від хвостиків, ретельно миємо і просушуємо за допомогою паперового рушника. Ягоди перекладаємо у каструлю і засипаємо цукром.
- Залишаємо на 30 хв — полуниця повинна пустити сік. Подрібнюємо шоколад.
- Ставимо каструлю на вогонь і варимо на середньому вогні. Періодично помішуємо ложкою. Доводимо суміш до кипіння.
- Після закипання варимо суміш 10 хвилин. Тепер додаємо шоколад і варимо ще 5 хвилин.
- Розливаємо варення у стерильні банки і закручуємо кришками. Варення зберігаємо у холодному приміщенні.
Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити цукати з полуниці. Такі цукати з полуниці стануть справжніми літніми ласощами для всієї родини.