Проста, але ефектна закуска з кабачків: гора оладок розлетиться вмить, такі вони смачні та ароматні
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 625
![Чудові кабачкові оладки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/fb/68256459-87aca45fb6bc8a75614d672ce309bfbd.jpg?v=1647_1)
Закуска виходить дуже смачною й ситною
Ми розповідали, як смачно посмажити гриби. Тепер ділимось рецептом апетитних кабачкових оладок.
Ця закуска надзвичайно просто готується, а виходить смачною, хрумкою та ситною. Доповнені ніжним йогуртовим соусом з часником та м'ятою, такі кабачкові деруни неодмінно підкорять ваші серця. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 2 середні молоді кабачки
- 1 яйце
- 3 столові ложки борошна
- 1 середня цибулина
- сіль і перець
- олія для смаження
Для йогуртового соусу:
- 200 мл натурального йогурту
- 2 зубчики часнику
- невеликий пучок свіжої м'яти
- сіль і перець
- 1 чайна ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
- Помийте кабачки та натріть їх на великій тертці. Якщо кабачки дуже соковиті, злегка відтисніть зайву рідину, щоб оладки не вийшли занадто водянистими.
- Дрібно наріжте цибулю або натріть її на дрібній тертці. Додайте її до натертих кабачків.
- У великій мисці змішайте натерті кабачки та цибулю, додайте яйце, борошно, сіль і перець. Ретельно перемішайте, щоб утворилася однорідна маса.
- Розігрійте на сковороді трохи олії. Викладайте кабачкову суміш ложкою, формуючи невеликі оладки.
- Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Головне — не пересмажити оладки, щоб вони залишилися ніжними всередині. Готові оладки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
- Поки оладки смажаться, приготуйте соус. У мисці змішайте натуральний йогурт з дрібно нарізаним часником і свіжою м'ятою. Додайте лимонний сік, сіль і перець на ваш смак. Добре перемішайте. Соус готовий до подачі.
Подавайте оладки теплими разом із йогуртовим соусом. Також ми розповідали, як приготувати із кабачків апетитну кабачкову ікру.