Проста, але ефектна закуска з кабачків: гора оладок розлетиться вмить, такі вони смачні та ароматні

Читать на русском
Автор
625
Чудові кабачкові оладки
Чудові кабачкові оладки. Фото shuba.life

Закуска виходить дуже смачною й ситною

Ми розповідали, як смачно посмажити гриби. Тепер ділимось рецептом апетитних кабачкових оладок.

Ця закуска надзвичайно просто готується, а виходить смачною, хрумкою та ситною. Доповнені ніжним йогуртовим соусом з часником та м'ятою, такі кабачкові деруни неодмінно підкорять ваші серця. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 2 середні молоді кабачки
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки борошна
  • 1 середня цибулина
  • сіль і перець
  • олія для смаження

Для йогуртового соусу:

  • 200 мл натурального йогурту
  • 2 зубчики часнику
  • невеликий пучок свіжої м'яти
  • сіль і перець
  • 1 чайна ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Помийте кабачки та натріть їх на великій тертці. Якщо кабачки дуже соковиті, злегка відтисніть зайву рідину, щоб оладки не вийшли занадто водянистими.
  2. Дрібно наріжте цибулю або натріть її на дрібній тертці. Додайте її до натертих кабачків.
  3. У великій мисці змішайте натерті кабачки та цибулю, додайте яйце, борошно, сіль і перець. Ретельно перемішайте, щоб утворилася однорідна маса.
  4. Розігрійте на сковороді трохи олії. Викладайте кабачкову суміш ложкою, формуючи невеликі оладки.
  5. Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Головне — не пересмажити оладки, щоб вони залишилися ніжними всередині. Готові оладки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
  6. Поки оладки смажаться, приготуйте соус. У мисці змішайте натуральний йогурт з дрібно нарізаним часником і свіжою м'ятою. Додайте лимонний сік, сіль і перець на ваш смак. Добре перемішайте. Соус готовий до подачі.

Подавайте оладки теплими разом із йогуртовим соусом. Також ми розповідали, як приготувати із кабачків апетитну кабачкову ікру.