Взимку кожна баночка буде скарбом: як приготувати яскраву та ароматну кабачкову ікру

Читать на русском
Автор
889
Ця овочева заготівля просто готується
Ця овочева заготівля просто готується. Фото Файні рецепти

Чудовий рецепт улюбленої намазки

Ми розповідали, чому біліє розсіл огірків. Тепер ділимось рецептом апетитної овочевої закуски, яку зовсім нескладно приготувати й закрити на зиму.

Це смачна намазка з нотками пікантності, яка здивує вас своїм насиченим смаком та ароматом. Приготування не потребує багато часу та зусиль, а результат — чудова домашня заготівля. Рецептом поділились на порталі "Доброта".

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих кабачків
  • 230 г свіжої моркви
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 100 мл соняшникової олії
  • 20 мл 9% харчового оцту
  • 90 г томатної пасти
  • 5 г кухонної солі
  • 10 г кристалічного цукру
  • 2 зубчики свіжого часнику
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Кабачки та моркву помийте, очистіть від шкірки та наріжте великими кубиками. Цибулю та часник очистіть від лушпиння, сполосніть під проточною водою та подрібніть.
  2. У глибоку пательню налийте ⅓ олії, розігрійте її на плиті. Додайте подрібнену цибулю та смажте протягом 10 хвилин, до золотистого кольору.
  3. Перекладіть смажену цибулю в окрему тарілку. Додайте ⅔ олії в пательню, розігрійте.
  4. Додайте подрібнену моркву та смажте протягом 10 хвилин, до м'якості. Перекладіть смажену моркву в окрему тарілку.
  5. Додайте решту олії в пательню, розігрійте. Додайте нарізані кубиками кабачки та смажте протягом 10 хвилин, до м'якості.
  6. У каструлю з товстим дном або казанок перекладіть всі обсмажені овочі. Поставте каструлю на плиту і тушкуйте овочі на помірному вогні протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  7. За допомогою ручного блендера подрібніть тушковані овочі до стану пюре. Знову поставте на плиту. Коли закипить, накрийте каструлю кришкою і, помішуючи, варіть кабачкову ікру протягом 8 хвилин.
  8. Додайте сіль, цукор, чорний мелений перець, томатну пасту та подрібнений часник. Ретельно перемішайте і готуйте ще 8 хвилин. Після цього влийте оцет, ще раз перемішайте і проваріть на слабкому вогні протягом 1 хвилини.

Заздалегідь простерилізовані банки наповніть гарячою кабачковою ікрою, накрийте стерильними кришками та закатайте. Також ми ділились вдалим рецептом огірочків на зиму.