Цей рецепт ви полюбите за простоту, близькі — за смак: готуємо курячі гомілки з картоплею

Читать на русском
Автор
Курячі гомілки, запечені з картоплею
Курячі гомілки, запечені з картоплею. Фото shuba.life

Проста, ситна та смачна вечеря

Любите побалувати близьких простою та смачною стравою, але макарони з печінкою вже набридли? Пропонуємо порадувати сім’ю смачними та ситними запеченими курячими гомілками.

Гострі, соковиті, ароматні та з хрусткою скоринкою гомілки за рецептом Shuba – відмінний варіант вечері для всієї родини. Головний секрет страви – ароматні трави. Саме вони надають простим інгредієнтам італійської нотки.

Як приготувати запечені курячі гомілки з картоплею

Інгредієнти на 6 порцій:

  • курячі гомілки — 870 г;
  • картопля середнього розміру — 850 г;
  • перець червоний гострий сушений – 2 ч. л.;
  • розмарин, гілочка — 3 шт.;
  • чебрець, гілочка — 3 шт.;
  • олія оливкова Extra Virgin, сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Миємо курячі гомілки, сушимо їх за допомогою паперових рушників. Відправляємо їх у миску, солимо, перчимо на смак, збризкуємо оливковою олією і втираємо в м’ясо.
  2. Картоплю чистимо і нарізаємо вздовж на четвертинки. Викладаємо його на застелений пергаментом лист. Також солимо, перчимо і збризкуємо оливковою олією. Перемішуємо, щоб олія зі спеціями рівномірно розподілилася.
  3. До картоплі відправляємо курячі гомілки, розірвані навпіл гілочки розмарину та чебрецю. Перчимо і відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку на 40 хвилин. Для спеціальної скоринки можна додати ще 5 хвилин у режимі конвекції.

Подаємо готову страву з салатом з редьки, огірків та яєць. Близькі вас розцілують за таку вечерю.