Обов'язково приготуйте на Зелені свята: ці вареники зроблять фурор на святковому столі

Читать на русском
Автор
Вареники з сиром і зеленню
Вареники з сиром і зеленню. Фото picantecooking.com

Страва за цим рецептом виходить особливо ароматною

Скоро Трійця, а це означає, що варто готуватись і складати святкове меню. Обов’язковим атрибутом застілля є велика кількість зелені. Ділимось підходящим рецептом.

Як їх приготувати, розповіли на Picante Cooking. Вареники завдяки цій начинці виходять особливо ароматними та смачними.

Інгредієнти:

  • заварне тісто для вареників
  • 750 г домашнього сиру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 1 великий пучок кропу, дрібно порізати
  • 1 великий пучок зеленої цибулі, дрібно порізати

Для подачі:

  • вершкове масло для змащування вареників
  • сметана до вареників
  • дрібна зелена цибуля

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто для вареників за вашим улюбленим рецептом. Накрийте тісто злегка вологим рушником і залиште на годину відпочивати.
  2. У глибокій мисці змішайте сир, кріп, зелену цибулю, сіль та яйця. Добре перемішайте.
  3. Розкатайте тісто на тонкий пласт, виріжте кружечки за допомогою склянки. Викладіть на кожен кружечок по 2 чайні ложки начинки з верхом. Заліпіть краї вареників і викладіть їх на посипану борошном дошку.
  4. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду. Опускайте вареники в киплячу воду невеликими порціями, щоб вони не злипалися.
  5. Варіть вареники протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню. Готові вареники вийміть з каструлі за допомогою шумівки і відразу ж заправте вершковим маслом.

Викладіть вареники на тарілку, посипте зеленою цибулею і подавайте зі сметаною. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні вареники з вишнями.