Чи є сенс вимикати смартфон на ніч: вичерпна відповідь

Читать на русском
Автор
890
Пояснення щодо вимкнення телефону
Пояснення щодо вимкнення телефону. Фото Canva

До вимкнення пристрою на ніч існує різне ставлення

Між тими, хто вимикає смартфон на ніч і не робить цього, часто виникають суперечки. Одні переконані, що з вимиканням смартфон краще буде працювати та довше залишатися зарядженим. А інші впевнені, що це немає жодного значення. До речі, існують програми, які справді погано впливають на заряд пристрою.

Одним із аргументів прихильників вимикання телефону на ніч є те, що тоді він довше зберігає заряд. Але коли ми вимикаємо та вмикаємо гаджет, тоді також витрачаємо заряд, пише iTech. Тому на цілу ніч немає сенсу вимикати пристрій. До того ж мобільний зв'язок не потребує багато енергії. А щоб зекономити заряд, можна просто активувати режим польоту.

Також поширеною є думка, що якщо вимикати телефон на ніч, тоді термін його експлуатації буде довшим. Але коли на пристрої вимкнений екран, він перебуває у сплячому режимі. Тобто, процесор не перевантажується. Це стосується й інших компонентів телефону. Тому неможливо стверджувати, що вимкнення телефону на ніч якось суттєво продовжує його роботу.

Є й такі, котрі вимикають телефон, щоб нічого їх не відволікало від сну уночі. Але для цього необов'язково одразу вимикати пристрій. Буде достатньо увімкнути режим польоту. Тоді більшість функцій буде недоступна. Активуючи цю опцію, ви не отримуватимете дзвінки та повідомлення.

Фахівці радять 1 раз у місяць перезавантажувати телефон. Це звільнятиме місце у телефоні від непотрібних файлів. А от вимикати — сенсу немає, бо відчутних покращень від того не з'явиться.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно користуватися смартфоном у темряві. Є певні нюанси, як зроблять цей процес комфортнішим.