Як дізнатися, які програми "вбивають" батарею смартфона і що можна з ними зробити

Читать на русском
Автор
Як перевірити використання батареї смартфона Новина оновлена 13 червня 2024, 13:57
Як перевірити використання батареї смартфона. Фото Freepik

Ці програми можна перевести в один із трьох режимів

Щоб залишатися на зв’язку, важливо стежити за рівнем заряду пристрою, але деякі програми споживають багато енергії. Якщо ви помітили, що батарея розряджається занадто швидко, варто перевірити, які програми винні.

У матеріалі How to geek розказано, як перевірити використання акумулятора смартфона. Скориставшись цією інструкцією, ви зможете налаштувати програми так, щоб вони споживали менше заряду.

Як перевірити використання батареї смартфона

Різні програми споживають багато енергії, особливо ті, які постійно оновлюють дані або працюють у фоновому режимі. Наприклад, соціальні мережі, навігаційні послуги та ігри можуть значно скоротити час роботи вашого пристрою без підзарядки.

Але, щоб дізнатися точно, вам потрібно перейти в "Налаштування", далі вибрати "Акумулятор" та "Використання акумулятора". Після цього виберіть пункт "Батарея" та "Використання батареї". У вас з’явиться список програм та програм, які найбільше споживають заряд.

Як зберегти заряд гаджета

Програми можна перевести в три різні режими: "Необмежений", "Оптимізований" та "Обмежений". Щоб його змінити, достатньо натиснути "Параметри" — "Програми", вибрати зі списку потрібну програму, потім натиснути пункт "Батарея".

Експерти розповіли, що вибравши "Необмежений" режим, ви дозволите програмам працювати у фоновому режимі без будь-яких обмежень. Такий режим дуже ресурсомісткий, заряду смартфона не вистачатиме надовго;

Якщо вибрати "Обмежений" режим, ви зможете оптимізувати роботу програми, переводячи її з фонового режиму в нормальний і назад. Цей режим рекомендується використовувати для більшості програм.

Режим "Обмежений" повністю обмежить використання акумулятора у фоновому режимі. Однак програма буде працювати на так, як очікувалося. Вам із запізненням можуть надходити повідомлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.