Ідеальний гарнір з молодої картоплі: дуже смачний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ідеальний гарнір для святкового столу
Раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі у сметанному соусі. Тепер розповідаємо, як зробити її смачним гарніром з соковитим соусом.
Ця картопля хрустка зовні, але ніжною і м’якою всередині. Неймовірний аромат точно змусить вас готувати її часто. Рецептом поділилися на порталі "Господинька".
Як приготувати гарнір з молодої картоплі
Інгредієнти:
- молода картопля — 1 кг;
- шинка чи ковбаса — 100 г;
- цибуля — 2 шт;
- соняшникова чи оливкова олія — 30 мл;
- сіль, перець — на свій смак;
- зелень.
Для соусу:
- сметана — 2 ст. л.;
- майонез — 1 ст. л.;
- нарізаний кріп — 1/2 ч. л.;
- нарізана петрушка — 1/2 ч. л.;
- часник — 1 зубчик.
Спосіб приготування:
- Очищуємо картоплю і нарізаємо четвертинками. Варимо її 10 хвилин після закипання. Картопля має бути злегла твердою.
- Цибулю і шинку нарізаємо кубиками. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо цибулю до золотистості. Потім кидаємо шинку і смажимо ще 5 хв.
- З картоплі зливаємо воду і додаємо заправку. Перемішуємо. Солимо, перчимо.
- Картоплю перекладаємо у форму для запікання, попередньо змастивши олією. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо картоплю і запікаємо 20 хвилин.
- Для соусу змішуємо сметану, майонез, кріп, петрушку та подрібнений часник в окремій мисці. Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно варити молоду картоплю. Ми поділилися тонкощами приготування цієї страви.