Баклажани більше не захочеться готувати по-іншому: дивовижний рецепт

Читать на русском
Автор
868
Баклажани в клярі з помідорами та сиром
Баклажани в клярі з помідорами та сиром. Фото noviydoctor.com

Рецепт, який точно захочеться повторити

Якщо ви готували лише смажені баклажани з цибулею, то час для експериментів. Сьогодні ми приготуємо їх у клярі з помідорами та сиром.

Це пікантне поєднання створює гармонійний баланс смаків, де кожен інгредієнт доповнює один одного та страва дарує справжню насолоду. Такі баклажани за рецептом "Добрих новин" стануть чудовою закускою або основною стравою на вашому столі.

Як приготувати баклажани з сиром і помідорами

Інгредієнти:

  • баклажани приблизно одного середнього розміру – 500 г;
  • томати такого ж розміру – 500 г;
  • курячі яйця середнього розміру — 2 шт.;
  • сіль та чорний мелений перець — до свого смаку;
  • твердий сир — 200 г;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Миємо та сушимо баклажани. Видаляємо плодоніжки та нарізаємо кружальцями завтовшки з палець.
  2. Для приготування кляру збиваємо яйця із сіллю та перцем. У яєчну суміш додаємо борошно, що просіює, і ретельно все перемішуємо. Занурюємо в кляр баклажани.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо баклажани та обсмажуємо їх з обох боків до утворення золотистої скоринки.
  4. Миємо помідори й нарізаємо кружальцями такої ж товщини, як баклажани. Сир нарізаємо тонкими слайсами.
  5. На деко викладаємо баклажани, на них помідори, зверху — твердий сир. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти.
  6. Відправляємо деко у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готову страву посипаємо подрібненим кропом. Подаємо з картопляним пюре.