Найпопулярніший літній гарнір: як приготувати молоду картоплю у сметанному соусі

Читать на русском
Автор
Страва виходить апетитною та смачною
Страва виходить апетитною та смачною. Фото food.obozrevatel.com

Готувати таку картопельку швидко та просто

Якщо стару картоплю можна і варити, і смажити, і тушкувати, то молоду переважно відварюють з кропом та часничком, запікають у духовці або готують у сметанному соусі. Остання виходить надзвичайно ніжною та апетитною.

До того ж — готувати таку картопельку дуже просто. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".

Як приготувати молоду картоплю у сметанному соусі

Інгредієнти:

  • молода картопля – 700 г;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • бульйонний кубик – 1 шт.;
  • чорний перець – кілька горошин;

Інгредієнти для соусу:

  • сметана – 7 ст. л.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • зелень – 20 г;
  • медова гірчиця – 15 г;
  • часник – 3-4 зуб.;
  • перець мелений;

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, відварити у підсоленій воді із додаванням бульйонного кубика, лаврового листа та перцю.
  2. Перемішати та варити протягом 15-20 хвилин.
  3. На сковорідці розтопити масло та обсмажити відварену картоплю до золотистості з усіх боків.
  4. Приготувати соус, змішавши сметану з гірчицею та додавши зелень, рублений часник та мелений перець.
  5. Вилити соус до картоплі та помішуючи тушкувати протягом кількох хвилин на невеликому вогні.

Раніше ми писали, як приготувати апетитну картоплю в "сільському" стилі. Вона виходить апетитною та ароматною.