Про це ви могли не знати: як правильно варити молоду картоплю

Читать на русском
Автор
2447
Молода картопля вийде ідеальною
Молода картопля вийде ідеальною. Фото shuba.life

Усі тонкощі та секрети приготування для смачної страви

Незабаром сезон молодої картоплі. Цей популярний і смачний коренеплід — найчастіший гість на нашому столі.

Разом із "Вікна" розповімо про тонкощі приготування молодої картоплі. Завдяки цим хитрощам він вийде ідеальним.

Чистити чи не чистити картоплю від шкірки

Багато хто переконаний, що молоду картоплю чистити не потрібно. Однак краще все ж таки це зробити, адже шкірка у неї дуже тонка і при варінні легко відокремлюється від м’якоті. Зробити це можна ножем чи кухонною металевою губкою.

Як правильно варити молоду картоплю

Для початку необхідно закип’ятити воду, потім відправити картоплю в кип’ячену воду. Після закипання молоду картоплю потрібно посолити та варити 15–20 хвилин на середньому вогні. Якщо картопля варитиметься довше, вона може розваритися.

Щоб перевірити готовність картоплі, можна проткнути бульбу виделкою або тонким ножем, бажано посеред картоплини. Якщо картопля легко протикається — вона готова.

Як варити картоплю, щоб не розварилася

Молода картопля швидко розварюється, і ця проблема турбує багатьох. Однак із цієї ситуації є вихід. Потрібно при варінні на 1 літр води додати 1 столову ложку оцту і відразу після приготування цю воду потрібно злити.

Раніше ми розповідали, як швидко почистити молоду картоплю. Ви впораєтеся з проблемою на раз-два.