Ідеальний гарнір з молодої картоплі: дуже смачний рецепт

Читать на русском
Автор
Простий рецепт смачного гарніру Новина оновлена 12 червня 2024, 16:42
Простий рецепт смачного гарніру. Фото shuba.life

Ідеальний гарнір для святкового столу

Раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі у сметанному соусі. Тепер розповідаємо, як зробити її смачним гарніром з соковитим соусом.

Ця картопля хрустка зовні, але ніжною і м’якою всередині. Неймовірний аромат точно змусить вас готувати її часто. Рецептом поділилися на порталі "Господинька".

Як приготувати гарнір з молодої картоплі

Інгредієнти:

  • молода картопля — 1 кг;
  • шинка чи ковбаса — 100 г;
  • цибуля — 2 шт;
  • соняшникова чи оливкова олія — 30 мл;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • зелень.

Для соусу:

  • сметана — 2 ст. л.;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • нарізаний кріп — 1/2 ч. л.;
  • нарізана петрушка — 1/2 ч. л.;
  • часник — 1 зубчик.

Спосіб приготування:

  1. Очищуємо картоплю і нарізаємо четвертинками. Варимо її 10 хвилин після закипання. Картопля має бути злегла твердою.
  2. Цибулю і шинку нарізаємо кубиками. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо цибулю до золотистості. Потім кидаємо шинку і смажимо ще 5 хв.
  3. З картоплі зливаємо воду і додаємо заправку. Перемішуємо. Солимо, перчимо.
  4. Картоплю перекладаємо у форму для запікання, попередньо змастивши олією. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо картоплю і запікаємо 20 хвилин.
  5. Для соусу змішуємо сметану, майонез, кріп, петрушку та подрібнений часник в окремій мисці. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно варити молоду картоплю. Ми поділилися тонкощами приготування цієї страви.