Кабачки — чудовий спосіб нагодувати всю сім’ю: запіканка з ними виходить дивовижною

Читать на русском
Автор
Ніжна запіканка з кабачків
Ніжна запіканка з кабачків. Фото recepty.24tv.ua

Пікантності страві додасть один інгредієнт

Кабачок – це король сезону. Ми готували з нього неймовірну кількість різноманітних страв – від кабачків у пивному клярі до незвичайного овочевого хліба.

Сьогодні ж разом з Today пропонуємо поекспериментувати та приготувати з кабачків апетитну та ніжну запіканку. Вона вийде настільки смачною, що ви забудете про інші рецепти і улюблений овоч будете готувати тільки так.

Як приготувати запіканку з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • плавлений сир – 3 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль та перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості.
  2. Кабачки миємо та нарізаємо їх кільцями завтовшки близько 5 мм. Відправляємо їх у миску, солимо і перемішуємо. Зливаємо зайву рідину та відправляємо кабачки в сковороду до цибулі, обсмажуємо до м’якості.
  3. Тонкими пластинами нарізаємо плавлений сир та відправляємо до овочів. Перемішуючи, тушкуємо овочі до того часу, поки не розплавиться сир. Після відправляємо все у форму для запікання.
  4. В окремій невеликій мисці збиваємо яйця разом із сіллю та перцем. Отриману яєчну суміш відправляємо до овочів і ретельно перемішуємо.
  5. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 40-50 хвилин до апетитної рум’яної скоринки.

Готову запіканку подаємо до столу разом з улюбленим гарніром. Вона смачна як у гарячому, так і холодному вигляді.