Кабачки — чудовий спосіб нагодувати всю сім’ю: запіканка з ними виходить дивовижною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ніжна запіканка з кабачків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/a4/f79c52d8-a7ce80e7677afdf762f5112ee13bba49.jpg?v=6251_1)
Пікантності страві додасть один інгредієнт
Кабачок – це король сезону. Ми готували з нього неймовірну кількість різноманітних страв – від кабачків у пивному клярі до незвичайного овочевого хліба.
Сьогодні ж разом з Today пропонуємо поекспериментувати та приготувати з кабачків апетитну та ніжну запіканку. Вона вийде настільки смачною, що ви забудете про інші рецепти і улюблений овоч будете готувати тільки так.
Як приготувати запіканку з кабачків
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- плавлений сир – 3 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- сіль та перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості.
- Кабачки миємо та нарізаємо їх кільцями завтовшки близько 5 мм. Відправляємо їх у миску, солимо і перемішуємо. Зливаємо зайву рідину та відправляємо кабачки в сковороду до цибулі, обсмажуємо до м’якості.
- Тонкими пластинами нарізаємо плавлений сир та відправляємо до овочів. Перемішуючи, тушкуємо овочі до того часу, поки не розплавиться сир. Після відправляємо все у форму для запікання.
- В окремій невеликій мисці збиваємо яйця разом із сіллю та перцем. Отриману яєчну суміш відправляємо до овочів і ретельно перемішуємо.
- Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 40-50 хвилин до апетитної рум’яної скоринки.
Готову запіканку подаємо до столу разом з улюбленим гарніром. Вона смачна як у гарячому, так і холодному вигляді.