Хліб із кабачка ви ще не готували: вийде надзвичайно смачно (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайний хліб із кабачків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/5d/5dab86c3-491cef3f24c3cf96b3bae3bb1e4c65df.jpg?v=2316_1)
Найбільш пікантний рецепт зі звичних кабачків
Кабачок – справжній король сезону. Ми готуємо з нього багато страв, починаючи з улюбленої литки та закінчуючи незвичайним омлетом на сніданок.
Сьогодні ми приготуємо з кабачка незвичайний хлібець. Його рецепт дуже простий, а на смак ця страва виходить божественною. Рецепт "Телеграф" для своїх читачів знайшов у журналі "Поліна".
Як приготувати кабачковий хлібець
Інгредієнти:
- кабачок;
- соняшникова олія — 4 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- дріжджі — 1 ч. л.;
- тепла вода — 100 мл.;
- борошно — 2 склянки + 1 склянка на підміс при необхідності.
Спосіб приготування:
- У теплій кип’яченій воді розчиняємо дріжджі. Солимо масу, додаємо в неї цукор і олію.
- Кабачок миємо, натираємо на великій тертці. Змішуємо його з борошном. У підготовлену масу додаємо дріжджову та замішуємо тісто. Воно має липнути до рук. За бажанням до нього можна додати подрібнену зелень за смаком (наприклад, кріп, петрушку).
- Форму змащуємо смальцем та викладаємо тісто. Відправляємо все на 45 хвилин у тепле місце, щоб підійшло.
- Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
![Кабачковий хлібець](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/0/64/de3e847c-e4d01a5196cacb3d883068ba932f7640.jpg?v=2553_1)
Залишилися кабачки? Нафаршируйте їх — і вийде пікантна страва.