Хліб із кабачка ви ще не готували: вийде надзвичайно смачно (фото)

Читать на русском
Автор
Незвичайний хліб із кабачків
Незвичайний хліб із кабачків. Фото lifestyle.today.ua

Найбільш пікантний рецепт зі звичних кабачків

Кабачок – справжній король сезону. Ми готуємо з нього багато страв, починаючи з улюбленої литки та закінчуючи незвичайним омлетом на сніданок.

Сьогодні ми приготуємо з кабачка незвичайний хлібець. Його рецепт дуже простий, а на смак ця страва виходить божественною. Рецепт "Телеграф" для своїх читачів знайшов у журналі "Поліна".

Як приготувати кабачковий хлібець

Інгредієнти:

  • кабачок;
  • соняшникова олія — 4 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • дріжджі — 1 ч. л.;
  • тепла вода — 100 мл.;
  • борошно — 2 склянки + 1 склянка на підміс при необхідності.

Спосіб приготування:

  1. У теплій кип’яченій воді розчиняємо дріжджі. Солимо масу, додаємо в неї цукор і олію.
  2. Кабачок миємо, натираємо на великій тертці. Змішуємо його з борошном. У підготовлену масу додаємо дріжджову та замішуємо тісто. Воно має липнути до рук. За бажанням до нього можна додати подрібнену зелень за смаком (наприклад, кріп, петрушку).
  3. Форму змащуємо смальцем та викладаємо тісто. Відправляємо все на 45 хвилин у тепле місце, щоб підійшло.
  4. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Кабачковий хлібець
Телеграф

Залишилися кабачки? Нафаршируйте їх — і вийде пікантна страва.