Пару кабачків та трохи м’яса: так ви ще не готували

Читать на русском
Автор
949
Незвичайні кабачки з м’ясом
Незвичайні кабачки з м’ясом. Фото noviydoctor.com

Через пару хвилин на столі не виявиться ні шматочку

Кабачки — це чудовий інгредієнт для багатьох страв. Ми готуємо з цього овочу ікру, міні-піци до сніданку та навіть кабачковий хліб.

Попри безліч рецептів з кабачків, їм завжди можна здивувати. Сьогодні ми разом із "Добрими новинами" приготуємо кабачки в духовці з курячим філе. Ця страва не тільки нас наситить, а й принесе масу задоволення. Ну що, йдемо готувати?

Як приготувати кабачки з м’ясом у духовці

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки;
  • 200 г курячого філе;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл вершків (20% жирності);
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та перець до свого смаку;
  • свіжий кріп для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо кабачки та нарізаємо їх кільцями завтовшки близько 1 см. Викладаємо їх на паперовий рушник, солимо і залишаємо на 15 хвилин — таким чином "піде" зайва волога.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю та часник. Обсмажуємо їх до прозорості на розігрітій сковороді з 1 ст. л. оливкової олії.
  3. У сковороду додаємо нарізане дрібними кубиками куряче філе і смажимо до готовності. Солимо і перчимо.
  4. Кабачки викладаємо на деко, змащуємо оливковою олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
  5. Через вказаний час дістаємо деко. На кожен шматочок кабачка викладаємо ложку курячої начинки, поливаємо невеликою кількістю вершків і посипаємо твердим сиром тертим.
  6. Кабачки відправляємо в духовку на 10-15 хвилин до золотистої скоринки.

Готові кабачки викладаємо на тарілку та прикрашаємо подрібненим кропом. Подаємо з картопляним пюре.