Пару кабачків та трохи м’яса: так ви ще не готували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 949
Через пару хвилин на столі не виявиться ні шматочку
Кабачки — це чудовий інгредієнт для багатьох страв. Ми готуємо з цього овочу ікру, міні-піци до сніданку та навіть кабачковий хліб.
Попри безліч рецептів з кабачків, їм завжди можна здивувати. Сьогодні ми разом із "Добрими новинами" приготуємо кабачки в духовці з курячим філе. Ця страва не тільки нас наситить, а й принесе масу задоволення. Ну що, йдемо готувати?
Як приготувати кабачки з м’ясом у духовці
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки;
- 200 г курячого філе;
- 100 г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл вершків (20% жирності);
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сіль та перець до свого смаку;
- свіжий кріп для прикраси.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо кабачки та нарізаємо їх кільцями завтовшки близько 1 см. Викладаємо їх на паперовий рушник, солимо і залишаємо на 15 хвилин — таким чином "піде" зайва волога.
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю та часник. Обсмажуємо їх до прозорості на розігрітій сковороді з 1 ст. л. оливкової олії.
- У сковороду додаємо нарізане дрібними кубиками куряче філе і смажимо до готовності. Солимо і перчимо.
- Кабачки викладаємо на деко, змащуємо оливковою олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
- Через вказаний час дістаємо деко. На кожен шматочок кабачка викладаємо ложку курячої начинки, поливаємо невеликою кількістю вершків і посипаємо твердим сиром тертим.
- Кабачки відправляємо в духовку на 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Готові кабачки викладаємо на тарілку та прикрашаємо подрібненим кропом. Подаємо з картопляним пюре.