Найсмачніша страва з кабачків: як приготувати їх з фаршем

Читать на русском
Автор
706
Простий рецепт
Простий рецепт. Фото Freepik

Ідеальний варіант вечері для всієї родини

Кабачки — універсальний овоч. З нього можна приготувати безліч смачних, корисних та поживних страв. Наприклад, запіканку з фаршем, яка стане ідеальним обідом або вечерею. Раніше ми розповідали, як приготувати кабачкові мафіни, а тепер ділимося рецептом смачнющої запіканки.

Ця страва — ідеальне поєднання смаків. Вона також дуже ситна і поживна. Рецептом поділилися на порталі meta.ua.

Як приготувати запіканку з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки 3-4 шт;
  • фарш 600-700 г;
  • рис — 80 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • петрушка, кріп;
  • часник — 2 зубчики;
  • паприка (солодка) 1 ч. л.;
  • чорний перець, сіль — на свій смак;
  • моцарела — 150 г.

Для заливки:

  • сметана — 300г;
  • кетчуп — 1 ст. л.;
  • вода — 150 мл;
  • сіль, перець — на свій смак;

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізаємо кільцями. Відварюємо рис до напівготовності. Дрібно нарізаємо цибулю та зелень.
  2. Змішуємо з фаршем рис, цибулю, зелень та вичавлюємо часник. Додаємо сіль, паприку та перець. Перемішуємо.
  3. Викладаємо нарізані кабачки у форму, чергуючи з фаршем. Для заливки в окремій тарілці змішуємо сметану. кетчуп, воду, сіль та спеції.
  4. Заливаємо кабачки. Ставимо запіканку в духовку, розігріту до 180 градусів.
  5. Випікаємо 30 хвилин. Потім затираємо сиром і ставимо у духовку ще на 10 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати окрошку. Ми поділилися ідеальним рецептом неймовірно смачного літнього супу на квасі.