Старовинний єврейський рецепт: бюджетна страва на друге з курячої шийки

Читать на русском
Автор
609
Страва смачна, хоч може бути дещо незвичною
Страва смачна, хоч може бути дещо незвичною. Фото yizhakultura.com

Цей рецепт з’явився в намаганні зберегти і використати кожну частину курки

Ми розповідали, як приготувати смачні вареники на пару. Тепер ділимось рецептом традиційної страви з кухні євреїв ашкеназі — фаршированих курячих шийок.

Концепція страви — максимально раціонально використати всі частини курки, аби кінцевий результат був смачний та поживний. Це адаптований рецепт, яким поділились на порталі "ЇжаКультура". Він передбачає використання шкірки з курячих шийок, серця та печінки.

Інгредієнти:

  • 150 г білої квасолі "Ясьок"
  • 200 г цибулі
  • куряча шкіра з шийки (дві цілі шкірки)
  • 50 г курячої печінки
  • 50 г курячого серця
  • 75 г борошна
  • 50 г манки
  • 50 г курячого жиру
  • олія для смаження
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Замочіть квасолю на ніч, промийте та відваріть до готовності. Половину цибулі дрібно наріжте та обсмажте до золотистого кольору.
  2. Збийте блендером квасолю та обсмажену цибулю до однорідної маси. На деякий час відставте.
  3. Витопіть курячий жир на пательні. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до прозорості.
  4. Куряче серце та печінку відваріть, очистіть та подрібніть. Додайте до цибулі з жиром субпродукти, борошно, манку, сіль та перець. Перемішайте до однорідності.
  5. Ретельно очистіть курячі шкіри від пір'я та жилок. Розкладіть шкіри на робочій поверхні та сформуйте з них прямокутні конверти.
  6. Викладіть начинку в центр конвертів, не щільно. Загорніть конверти, щоб сформувати шийки.
  7. Загорніть шийки в пергаментний папір. Викладіть їх на деко. На дно іншого дека або ємності налийте воду.
  8. Поставте деко з водою у нижню частину духовки. Запікайте шийки протягом 1 години при 150°C. Дістаньте шийки з пергаменту та запікайте під грилем 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Для подачі викладіть на тарілку квасолево-цибулеве пюре. Зверху покладіть запечену шийку. Ідеальним доповненням до цієї страви стануть кабачки у сирному клярі.