Старовинний єврейський рецепт: бюджетна страва на друге з курячої шийки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 609
![Страва смачна, хоч може бути дещо незвичною](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/ef/07d7458d-e6ae684d06f985e3d9086d1d24616ef2.jpg?v=5955_1)
Цей рецепт з’явився в намаганні зберегти і використати кожну частину курки
Ми розповідали, як приготувати смачні вареники на пару. Тепер ділимось рецептом традиційної страви з кухні євреїв ашкеназі — фаршированих курячих шийок.
Концепція страви — максимально раціонально використати всі частини курки, аби кінцевий результат був смачний та поживний. Це адаптований рецепт, яким поділились на порталі "ЇжаКультура". Він передбачає використання шкірки з курячих шийок, серця та печінки.
Інгредієнти:
- 150 г білої квасолі "Ясьок"
- 200 г цибулі
- куряча шкіра з шийки (дві цілі шкірки)
- 50 г курячої печінки
- 50 г курячого серця
- 75 г борошна
- 50 г манки
- 50 г курячого жиру
- олія для смаження
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Замочіть квасолю на ніч, промийте та відваріть до готовності. Половину цибулі дрібно наріжте та обсмажте до золотистого кольору.
- Збийте блендером квасолю та обсмажену цибулю до однорідної маси. На деякий час відставте.
- Витопіть курячий жир на пательні. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до прозорості.
- Куряче серце та печінку відваріть, очистіть та подрібніть. Додайте до цибулі з жиром субпродукти, борошно, манку, сіль та перець. Перемішайте до однорідності.
- Ретельно очистіть курячі шкіри від пір'я та жилок. Розкладіть шкіри на робочій поверхні та сформуйте з них прямокутні конверти.
- Викладіть начинку в центр конвертів, не щільно. Загорніть конверти, щоб сформувати шийки.
- Загорніть шийки в пергаментний папір. Викладіть їх на деко. На дно іншого дека або ємності налийте воду.
- Поставте деко з водою у нижню частину духовки. Запікайте шийки протягом 1 години при 150°C. Дістаньте шийки з пергаменту та запікайте під грилем 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Для подачі викладіть на тарілку квасолево-цибулеве пюре. Зверху покладіть запечену шийку. Ідеальним доповненням до цієї страви стануть кабачки у сирному клярі.