Любителі кабачків не встануть з-за столу, доки всі не з’їдять: готуємо повітряні овочеві мафіни

Читать на русском
Автор
932
Апетитні кабачкові мафіни
Апетитні кабачкові мафіни. Фото skarbnychka-retseptiv

Стануть хітом кабачкового сезону

Як правило, з кабачків ми готуємо улюблену овочеву ікру чи різні закуски. Однак цей рецепт дивовижної "солодкості" вам точно сподобається і запам’ятається надовго.

Разом із "Бабусиними рецептами" ми сьогодні приготуємо з кабачків… мафіни. Це відмінний варіант для ситного перекушування — кекси вийдуть неймовірно апетитними, рум’яними та пишними. Цей рецепт точно урізноманітнить "кабачкове" меню. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати кабачкові мафіни

Інгредієнти:

  • кабачок – 300 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • борошно — 70 г;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • сіль, спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Сир разом із яйцями відправляємо в миску, розминаємо за допомогою вилки та ретельно перемішуємо.
  2. Миємо та натираємо на тертці кабачки. Небагато віджимаємо, відправляємо в тісто і все перемішуємо. Солимо і перчимо на свій смак.
  3. В отриману масу додаємо борошно, розпушувач і все ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати в тісто тертий твердий сир та ковбасу.
  4. Форми для кексів наповнюємо тестом, залишаючи трохи місця, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Залишилися кабачки? Приготуйте їх дивовижну намазку — і ви отримаєте масу задоволення.