Перевірений рецепт окрошки: найпопулярніша літня страва в спеку

Читать на русском
Автор
559
Дуже смачна окрошка
Дуже смачна окрошка. Фото novus.online

Смачна і ситна окрошка на квасі

Ми розповідали, як приготувати цікаву варіацію окрошки — з оселедцем. Тепер нагадуємо і про класичний рецепт з ковбасою та ароматним квасом. Хоча приготувати її можна і на айрані, і на кефірі — кому що більше подобається.

Окрошка – це чудова страва для спекотних літніх днів. Вона смачна, ситна та освіжаюча. На порталі "Добрі новини" поділились перевіреним рецептом цієї страви.

Інгредієнти:

  • 1 варена картоплина (200 г)
  • 2 свіжих огірки
  • 200 г редису
  • 330 г ковбаси
  • 1 варене яйце
  • сіль до смаку
  • асорті зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • 2 ч. л. гірчиці
  • 1,3 л квасу

Спосіб приготування:

  1. Наріжте картоплю, огірки, редис та ковбасу соломкою. Дрібно порубайте зелень.
  2. У високій склянці змішайте гірчицю з квасом. Це буде заправка для окрошки. Змішайте в каструлі або мисці картоплю, огірки, редис, ковбасу, зелень та заправку.
  3. Посоліть до смаку. Залийте окрошку квасом. Густоту регулюйте на свій смак. Зверху на окрошку покладіть нарізане на великі шматки яйце.

Дайте страві трохи настоятися — так вона буде ароматнішою. Також ми ділились рецептом дуже смачних кабачків.