Встояти неможливо: готуємо курячі стегна з помідорами під сиром

Читать на русском
Автор
Дивовижні курячі стегна з помідорами під сиром
Дивовижні курячі стегна з помідорами під сиром. Фото shuba.life

Відмінно і до свята, і кожного дня

Ароматна, ніжна курочка завжди відмінний варіант і для сімейного обіду або вечері, так і для святкового столу. Як правило, такі страви готуються просто та з’їдаються швидко.

Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо курячі стегенця, заправлені часниковим майонезом, прикрашені скибочками помідорів та вкриті щедрим шаром сиру. Ця ситна і неймовірно смачна страва сподобається всім без винятку.

Як приготувати курячі стегна з помідорами під сиром

Інгредієнти на 4 порції:

  • курячі стегна — 8 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа до курки — на смак;
  • майонез 72% — 80 г;
  • томати — 2 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • олія соняшникова — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Миємо і сушимо стегенця. Солимо м’ясо, перчимо і натираємо спеціями.
  2. Часник чистимо, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом. Підготовленим соусом натираємо стегенця та відправляємо їх у холодильник на 1 годину.
  3. Через зазначений час викладаємо стегенця у змащену олією форму для запікання і відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  4. Тим часом натираємо сир на великій тертці, а помиті та помідори нарізаємо тонкими кружальцями.
  5. На кожен стегенце викладаємо по кілька кружків помідорів, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин до повного розплавлення сиру.

Подаємо готове м’ясо з улюбленим салатом. Смачного.