Такого квасу ви ще не куштували: готуємо улюблений напій із полуниці
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
У магазині такого напою ви точно не знайдете
У спекотний літній день мало хто відмовиться від ковтка освіжаючого квасу. А краще за класичний напій може бути тільки полуничний квас, приготований своїми руками. Такої ви точно не купите у магазині.
Напій за рецептом Oboz.ua вийде дуже освіжаючим, смачним та ароматним. Відсутність дріжджів зроблять його легким. Напій точно не залишить вас байдужим.
Як приготувати полуничний квас без дріжджів
Інгредієнти:
- полуниця — 600 — 700 г
- цукор — 80 — 100 г;
- вода — 2 л;
- родзинки (мити і запарювати не потрібно) — 20 шт.
Спосіб приготування:
- Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки та дрібно нарізаємо.
- Підготовлену полуницю відправляємо у каструлю з холодною водою та цукром. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння та варимо протягом 5-6 хвилин. Вимикаємо вогонь.
- Коли напій охолоне до 30-35 градусів, проціджуємо через марлю і за бажанням додаємо чайну ложку лимонного соку.
- Розливаємо напій у скляні пляшки з щільними пробками, що герметично закриваються, додаємо 5-6 родзинок.
- Закриваємо пляшки кришками та залишаємо пляшки за кімнатної температури на кілька днів, до появи маленьких бульбашок. Після пляшки відправляємо у холодильник мінімум на день.
Раніше ми розповідали, як швидко охолодити воду. Ці хитрощі точно знадобляться вам удома чи на природі.