Найкращий напій для спекотних днів: як приготувати освіжаючий лимонад з ревеню
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачний і корисний напій](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/cf/c1d8eeb3-f4aeb3108f06933b75ab4838fc674cf2.jpg?v=9705_1)
Ідеальний спосіб освіжитися у спекотні дні
Лимонад — ідеальний напій для спекотних днів. Він чудово освіжає і втамовує спрагу. На щастя, приготувати його можна власноруч. Раніше ми ділилися рецептом квасу на хлібі, а тепер розповідаємо, як зробити лимонад з ревеню.
Цей напій не лише смачний, а й корисний. Тому обов’язково спробуйте приготувати його у спекотні дні. Рецептом поділилися на порталі "Порадниця".
Як приготувати лимонад з ревеню
Інгредієнти для сиропу:
- ревінь — 15 стебел;
- вода — 300 мл;
- цукор — 200 г.
Інгредієнти для лимонаду:
- сильногазована вода — 1,5 л;
- сік 1 лимона;
- м’ята.
Спосіб приготування:
- Ревінь дрібно нарізаємо. Перекладаємо його у каструлю і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо 10 хв після закипання.
- Ревінь розчавлюємо ложкою — так він віддасть аромат. Залишаємо настоюватись на 10 хвилин. Проціджуємо через дрібне сито або марлю.
- Наливаємо рідину знову в каструлю. Варимо 5 хвилин після закипання. Сироп повинен повністю охолонути.
- Переливаємо сироп у глечик, додаємо газовану воду, лимонний сік і перемішуємо.
- Прикрашаємо м’ятою — і лимонад готовий. Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати домашній лимонад за 20 хвилин. Такий напій вийде набагато смачніше та корисніше, ніж "магазинні", тому що не містить консервантів та барвників.