Не їжте хліб — приготуйте з нього квас: рецепт освіжаючого напою

Читать на русском
Автор
Домашній хлібний квас
Домашній хлібний квас. Фото napensii.ua

Вгамовує спрагу і охолоджує

А ви знаєте, що хліб можна подавати не тільки з борщем і готувати бутерброди з різноманітними намазками ? Хлібом можна… вгамувати спрагу.

Разом із "На пенсії" ми поділимося домашнім рецептом хлібного квасу. Він незамінний у спекотну погоду, допоможе охолонути й вгамувати спрагу. Спробуйте — і ви більше не купуватимете напоїв у магазині.

Як приготувати домашній хлібний квас

Інгредієнти:

  • бородинський хліб – 400 г;
  • цукор — 70 г;
  • живі дріжджі — 2 г;
  • вода — 2,5 л.

Спосіб приготування:

  1. Бородінський хліб нарізаємо кубиками зі сторонами приблизно 1,5 см. Підсушуємо на сухій сковороді до утворення твердої скоринки. Відправляємо в трилітрову банку з кришкою, що закручується.
  2. У невелику миску руками якомога дрібніше кришимо дріжджі. Додаємо до них 100 мл води та 2 ст. л. цукру. Ретельно перемішуємо до повного розчинення. Разом із цукром відправляємо у банку до підготовленого хліба.
  3. Доливаємо воду до верху банки й трохи все перемішуємо. Нещільно закриваємо банку кришкою і залишаємо бродити при кімнатній температурі на 1-4 дні все залежить від температури.
  4. Готовий квас проціджуємо через сито з марлею в чисту ємність, переливаємо в банки з кришками та відправляємо у холодильник.
  5. Зберігатися такий напій може у холодильнику можна до 10 днів.

Вдома також можна приготувати полуничний лимонад. Це порятунок у літню спеку.