Не їжте хліб — приготуйте з нього квас: рецепт освіжаючого напою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Домашній хлібний квас](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/53/81975d5c-9fe33cc785c9e3e7e5c33462dd2a5532.png?v=3536_1)
Вгамовує спрагу і охолоджує
А ви знаєте, що хліб можна подавати не тільки з борщем і готувати бутерброди з різноманітними намазками ? Хлібом можна… вгамувати спрагу.
Разом із "На пенсії" ми поділимося домашнім рецептом хлібного квасу. Він незамінний у спекотну погоду, допоможе охолонути й вгамувати спрагу. Спробуйте — і ви більше не купуватимете напоїв у магазині.
Як приготувати домашній хлібний квас
Інгредієнти:
- бородинський хліб – 400 г;
- цукор — 70 г;
- живі дріжджі — 2 г;
- вода — 2,5 л.
Спосіб приготування:
- Бородінський хліб нарізаємо кубиками зі сторонами приблизно 1,5 см. Підсушуємо на сухій сковороді до утворення твердої скоринки. Відправляємо в трилітрову банку з кришкою, що закручується.
- У невелику миску руками якомога дрібніше кришимо дріжджі. Додаємо до них 100 мл води та 2 ст. л. цукру. Ретельно перемішуємо до повного розчинення. Разом із цукром відправляємо у банку до підготовленого хліба.
- Доливаємо воду до верху банки й трохи все перемішуємо. Нещільно закриваємо банку кришкою і залишаємо бродити при кімнатній температурі на 1-4 дні все залежить від температури.
- Готовий квас проціджуємо через сито з марлею в чисту ємність, переливаємо в банки з кришками та відправляємо у холодильник.
- Зберігатися такий напій може у холодильнику можна до 10 днів.
Вдома також можна приготувати полуничний лимонад. Це порятунок у літню спеку.