Такого квасу ви ще не куштували: готуємо улюблений напій із полуниці

Читать на русском
Автор
Освіжаючий полуничний квас
Освіжаючий полуничний квас

У магазині такого напою ви точно не знайдете

У спекотний літній день мало хто відмовиться від ковтка освіжаючого квасу. А краще за класичний напій може бути тільки полуничний квас, приготований своїми руками. Такої ви точно не купите у магазині.

Напій за рецептом Oboz.ua вийде дуже освіжаючим, смачним та ароматним. Відсутність дріжджів зроблять його легким. Напій точно не залишить вас байдужим.

Як приготувати полуничний квас без дріжджів

Інгредієнти:

  • полуниця — 600 — 700 г
  • цукор — 80 — 100 г;
  • вода — 2 л;
  • родзинки (мити і запарювати не потрібно) — 20 шт.

Спосіб приготування:

  1. Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки та дрібно нарізаємо.
  2. Підготовлену полуницю відправляємо у каструлю з холодною водою та цукром. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння та варимо протягом 5-6 хвилин. Вимикаємо вогонь.
  3. Коли напій охолоне до 30-35 градусів, проціджуємо через марлю і за бажанням додаємо чайну ложку лимонного соку.
  4. Розливаємо напій у скляні пляшки з щільними пробками, що герметично закриваються, додаємо 5-6 родзинок.
  5. Закриваємо пляшки кришками та залишаємо пляшки за кімнатної температури на кілька днів, до появи маленьких бульбашок. Після пляшки відправляємо у холодильник мінімум на день.

Раніше ми розповідали, як швидко охолодити воду. Ці хитрощі точно знадобляться вам удома чи на природі.