Пара баклажанів – і питання з вечерею вирішено: незвичайний рецепт овочевого салату
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
У цю страву закохаються всі, хто її пробує
Ми не уявляємо наше життя без різних салатів. І хоча ми готували їх дуже багато, все одно можна поекспериментувати, тим більше в сезон овочів.
Тому разом з Oboz.ua пропонуємо приготувати салат із баклажанами. У його складі, крім основного інгредієнта, ще помідори, солодкий болгарський перець, зелень, цибуля та часник, а також оливкова олія, винний оцет, сіль та цукор. Всі ці інгредієнти формують ідеальний легкий смак, приємний свіжий аромат та яскравий апетитний вигляд.
Як приготувати салат з баклажанами
Інгредієнти:
- баклажан — 350 г;
- помідор — 2 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- кріп, сіль — до свого смаку;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- цукор — 1 ч. л.;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- винний оцет — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Баклажани миємо, сушимо і нарізаємо шматочками товщиною в 1 см. Викладаємо їх на змащене маслом деко, змащуємо оливковою олією і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Даємо охолонути.
- Для приготування заправки в окремій тарілці змішуємо оливкову олію, винний оцет, сіль та цукор, все розмішуємо до однорідного стану. Додаємо пропущений через прес часник і знову перемішуємо.
- Солодкий болгарський перець, цибулю і миємо помідори. Перець чистимо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою, помідори та цибулю – півкільцями. Миємо, сушимо і подрібнюємо кріп.
- Підготовлені інгредієнти відправляємо у глибоку тарілку, додаємо заправку та все ретельно перемішуємо.
Салат з баклажанами подаємо до столу разом із молодою картоплею. Смачного!