Хрумкі зовні і ніжні всередині: такі оладки тануть у роті

Читать на русском
Автор
Такі овочеві оладки захочеться готувати щодня
Такі овочеві оладки захочеться готувати щодня. Фото shuba.life

У головній ролі — улюблені кабачки

Молодий, ніжний кабачок — головний герой багатьох страв. Ми готуємо з ним овочеву ікру, міні-піци та навіть кабачкові хлібці.

Сьогодні разом із "Добрими новинами" ми вас здивуємо та поділимося рецептом ще одного кулінарного шедевра з улюбленого овочу — кабачковими оладками. Завдяки консистенції та соковитості вони підкорять серця навіть найвибагливіших гурманів. Страва точно стане однією із ваших улюблених.

Як приготувати кабачкові оладки

Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 0,5 кг;
  • часник середнього розміру — 2 зубчики;
  • яйця курячі середнього розміру — 5 шт.;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • свіжа зелень петрушки (листя) – 1 пучок;
  • сіль та чорний мелений перець — до свого смаку;
  • соняшникова олія — для смаження

Для подачі:

  • майонез із часником;
  • помідори.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, сушимо, натираємо їх на великій тертці та додаємо трохи солі. Залишаємо в мисці на 15 хвилин, потім віджимаємо від зайвої рідини.
  2. В окремому посуді збиваємо яйця із сіллю. Додаємо до них помите та дрібно нашатковане листя петрушки, мелений перець, пропущений через прес часник.
  3. В отриману масу додаємо підготовлені кабачки та просіяне борошно. Замішуємо тісто.
  4. Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією. Столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки та смажимо їх з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Подаємо готові оладками гарячими з майонезно-часниковим соусом і кружечком помідора. Можна подати до страви ароматну каву.