Хрумкі зовні і ніжні всередині: такі оладки тануть у роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
У головній ролі — улюблені кабачки
Молодий, ніжний кабачок — головний герой багатьох страв. Ми готуємо з ним овочеву ікру, міні-піци та навіть кабачкові хлібці.
Сьогодні разом із "Добрими новинами" ми вас здивуємо та поділимося рецептом ще одного кулінарного шедевра з улюбленого овочу — кабачковими оладками. Завдяки консистенції та соковитості вони підкорять серця навіть найвибагливіших гурманів. Страва точно стане однією із ваших улюблених.
Як приготувати кабачкові оладки
Інгредієнти:
- кабачки молоді – 0,5 кг;
- часник середнього розміру — 2 зубчики;
- яйця курячі середнього розміру — 5 шт.;
- борошно — 4 ст. л.;
- свіжа зелень петрушки (листя) – 1 пучок;
- сіль та чорний мелений перець — до свого смаку;
- соняшникова олія — для смаження
Для подачі:
- майонез із часником;
- помідори.
Спосіб приготування:
- Кабачки миємо, сушимо, натираємо їх на великій тертці та додаємо трохи солі. Залишаємо в мисці на 15 хвилин, потім віджимаємо від зайвої рідини.
- В окремому посуді збиваємо яйця із сіллю. Додаємо до них помите та дрібно нашатковане листя петрушки, мелений перець, пропущений через прес часник.
- В отриману масу додаємо підготовлені кабачки та просіяне борошно. Замішуємо тісто.
- Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією. Столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки та смажимо їх з обох боків до утворення золотистої скоринки.
Подаємо готові оладками гарячими з майонезно-часниковим соусом і кружечком помідора. Можна подати до страви ароматну каву.