Одна помилка в заварюванні знищить смак кави: яка повинна бути вода для ідеального напою

Читать на русском
Автор
Важливі тонкощі приготування
Важливі тонкощі приготування. Фото ukr.media

Як правильно заварювати каву

Ми розповідали, як смачніше зварити гречку. Тепер ділимось секретами правильного заварювання кави.

Навіть найкращі кавові зерна можна зіпсувати, якщо не дотримуватися правил заварювання. Зокрема, є одна найпоширеніша помилка. Розповідаємо про неї разом із Ukr.Media.

Чому не можна використовувати окріп

Занадто висока температура (вище 96°C) руйнує ефірні олії, що робить каву "блідою" та гіркою. Найкраще використовувати воду 92-96°C. Це оптимальна температура для екстракції кращих смакових та ароматичних сполук з кавових зерен.

Якщо у вас немає термометра для їжі — не біда. Просто дайте воді трохи охолонути після закипання. Зачекайте 30-60 секунд, щоб температура знизилася до 95°C.

У жодному разі не доводьте каву до кипіння. Це може призвести до появи неприємного гіркуватого присмаку. Співвідношення кави та води – це справа смаку, але загалом рекомендується використовувати 2 чайні ложки меленої кави на 200 мл води.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете розкрити весь потенціал кавових зерен. Також ми розповідали, як смачніше зварити пельмені.