Одна помилка в заварюванні знищить смак кави: яка повинна бути вода для ідеального напою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Важливі тонкощі приготування](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/e2/5af8ecd1-5100f73c4d6c7ecf44126483fb861e2a.jpg?v=1317_1)
Як правильно заварювати каву
Ми розповідали, як смачніше зварити гречку. Тепер ділимось секретами правильного заварювання кави.
Навіть найкращі кавові зерна можна зіпсувати, якщо не дотримуватися правил заварювання. Зокрема, є одна найпоширеніша помилка. Розповідаємо про неї разом із Ukr.Media.
Чому не можна використовувати окріп
Занадто висока температура (вище 96°C) руйнує ефірні олії, що робить каву "блідою" та гіркою. Найкраще використовувати воду 92-96°C. Це оптимальна температура для екстракції кращих смакових та ароматичних сполук з кавових зерен.
Якщо у вас немає термометра для їжі — не біда. Просто дайте воді трохи охолонути після закипання. Зачекайте 30-60 секунд, щоб температура знизилася до 95°C.
У жодному разі не доводьте каву до кипіння. Це може призвести до появи неприємного гіркуватого присмаку. Співвідношення кави та води – це справа смаку, але загалом рекомендується використовувати 2 чайні ложки меленої кави на 200 мл води.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете розкрити весь потенціал кавових зерен. Також ми розповідали, як смачніше зварити пельмені.