Готується так швидко, що навіть не втомитеся: найпростіший рецепт пікантного огіркового салату
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ніжний, соковитий та легкий салат зі свіжих огірків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/3a/a29fd713-5e292ee6d0fa11d27d72bee716aeb3a3.jpg?v=4272_1)
Відмінно для тих, хто хоче відпочити від салатів із майонезом
Без різноманітних салатів неможливо уявити наш стіл. Ми готуємо цю просту, але смачну страву і до сімейного обіду, і на святковий стіл.
Якщо ж ви хочете відпочити від ситних салатів з майонезів та сметаною, разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати легкий та швидкий салат зі свіжих огірків. Хрумку та соковиту страву можна відразу подати на стіл, а можна відправити на годину в холодильник — так вона стане ще смачнішою.
Як приготувати салат зі свіжих огірків
Інгредієнти:
- огірки свіжі – 500 – 600 г;
- часник — 4 — 6 зубчиків;
- кріп — 0.5 пучка;
- кінза – 0.5 пучка;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- оцет білий винний (можна замінити яблучним) – 1 – 3 ст. л.;
- сіль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Огірки миємо та нарізаємо кружальцями. Часник подрібнюємо, дрібно нарізаємо зелень.
- Для приготування маринаду в сотейнику змішуємо сіль з соняшниковою олією. Туди додаємо оцет і розігріваємо маринад практично до кипіння. Помішуємо до розчинення солі.
- Підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, заправляємо маринадом і ретельно все перемішуємо.
- За бажанням салат можна перекласти в банку і зберігати його в холодильнику до наступного прийому їжі.
Подаємо такий освіжаючий салат з соковитими котлетами. Усі точно будуть у захваті.