Готується так швидко, що навіть не втомитеся: найпростіший рецепт пікантного огіркового салату

Читать на русском
Автор
Ніжний, соковитий та легкий салат зі свіжих огірків
Ніжний, соковитий та легкий салат зі свіжих огірків. Фото babusyni-retsepty

Відмінно для тих, хто хоче відпочити від салатів із майонезом

Без різноманітних салатів неможливо уявити наш стіл. Ми готуємо цю просту, але смачну страву і до сімейного обіду, і на святковий стіл.

Якщо ж ви хочете відпочити від ситних салатів з майонезів та сметаною, разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати легкий та швидкий салат зі свіжих огірків. Хрумку та соковиту страву можна відразу подати на стіл, а можна відправити на годину в холодильник — так вона стане ще смачнішою.

Як приготувати салат зі свіжих огірків

Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 500 – 600 г;
  • часник — 4 — 6 зубчиків;
  • кріп — 0.5 пучка;
  • кінза – 0.5 пучка;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • оцет білий винний (можна замінити яблучним) – 1 – 3 ст. л.;
  • сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Огірки миємо та нарізаємо кружальцями. Часник подрібнюємо, дрібно нарізаємо зелень.
  2. Для приготування маринаду в сотейнику змішуємо сіль з соняшниковою олією. Туди додаємо оцет і розігріваємо маринад практично до кипіння. Помішуємо до розчинення солі.
  3. Підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, заправляємо маринадом і ретельно все перемішуємо.
  4. За бажанням салат можна перекласти в банку і зберігати його в холодильнику до наступного прийому їжі.

Подаємо такий освіжаючий салат з соковитими котлетами. Усі точно будуть у захваті.