Олів’є по-літньому: рецепт, який захочеться повторити

Читать на русском
Автор
668
Легкий олів’є з м’ясом та зеленню
Легкий олів’є з м’ясом та зеленню. Фото babusyni-retsepty

Салат порадує око та шлунок

Серед різноманітних салатів завжди виділяється олів’є. Цей салат завоював кохання багатьох.

Для любителів цього салату разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати літній варіант страви. Куряче м’ясо замість ковбаси, зелень, відсутність вареної моркви — саме це відрізняє такий салат від його класичного варіанту. Спробуємо?

Як приготувати олив’є

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • курячі стегна – 2 шт.;
  • огірки солоні чи свіжі – 3-4 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • консервований горошок – 1 банка;
  • кріп та зелена цибуля – 1 пучок;
  • майонез – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварюємо в мундирі або запікаємо до готовності. Даємо охолонути, чистимо, нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Яйця варимо круто. Також даємо охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками. Також нарізаємо й огірки.
  3. М’ясо запікаємо або відварюємо до готовності. Коли воно охолоне, відокремлюємо від кісток і нарізаємо шматочками.
  4. З консервованого горошку зливаємо зайву рідину. Подрібнюємо кріп та зелену цибулю.
  5. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника. Заправляємо майонезом та ретельно перемішуємо салат.

Готовий олів’є подаємо з улюбленими котлетками. Близькі точно скажуть "дякую".