Відмінний варіант для сімейної вечері — курка з грибами та сиром: готуйте відразу подвійну порцію

Читать на русском
Автор
Курка з грибами та сиром у сметанному соусі на сковороді.
Курка з грибами та сиром у сметанному соусі на сковороді.. Фото babusyni-retsepty

Швидко, смачно та дуже ситно

Хочеться нагодувати близьких ситною та смачною вечерею, але не хочеться довго стояти біля плити? Тоді цей рецепт для вас.

Разом з "Бабусиними рецептами" ми розповімо, як за пару помахів руки приготувати дивовижну курочку з грибами та сиром. Для цієї страви вам знадобляться лише прості продукти та сковорода. Однак рекомендуємо подвоювати інгредієнти – близькі точно попросять добавки.

Як приготувати курку з грибами та сиром у сметанному соусі на сковороді.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;
  • гриби печериці – 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 150 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • сметана (жирність 20%) — 400 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
  • кріп – 10 г;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо куряче філе та гриби. Нарізаємо їх великими шматочками.
  2. Чистимо та нарізаємо пластинами цибулю, подрібнюємо кріп, а твердий сир натираємо на дрібну тертку.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо цибулю та куряче м’ясо. Коли вони обсмажаться до напівготовності, додаємо гриби та смажимо до випаровування рідини.
  4. Все солимо, перчимо, додаємо сметану і тушкуємо 15-20 хвилин. Через зазначений час відправляємо у сковороду натертий твердий сир та продовжуємо тушкувати.
  5. Через 5 хвилин у сковороду відправляємо кріп. Все перемішуємо, накриваємо кришкою та знімаємо з вогню.

Подаємо готову страву з улюбленими макаронами та апетитним салатом. Смачного!