Відмінний варіант для сімейної вечері — курка з грибами та сиром: готуйте відразу подвійну порцію
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Швидко, смачно та дуже ситно
Хочеться нагодувати близьких ситною та смачною вечерею, але не хочеться довго стояти біля плити? Тоді цей рецепт для вас.
Разом з "Бабусиними рецептами" ми розповімо, як за пару помахів руки приготувати дивовижну курочку з грибами та сиром. Для цієї страви вам знадобляться лише прості продукти та сковорода. Однак рекомендуємо подвоювати інгредієнти – близькі точно попросять добавки.
Як приготувати курку з грибами та сиром у сметанному соусі на сковороді.
Інгредієнти:
- куряче філе – 600 г;
- гриби печериці – 500 г;
- цибуля ріпчаста — 150 г;
- сир твердий – 200 г;
- сметана (жирність 20%) — 400 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
- кріп – 10 г;
- соняшникова олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо куряче філе та гриби. Нарізаємо їх великими шматочками.
- Чистимо та нарізаємо пластинами цибулю, подрібнюємо кріп, а твердий сир натираємо на дрібну тертку.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо цибулю та куряче м’ясо. Коли вони обсмажаться до напівготовності, додаємо гриби та смажимо до випаровування рідини.
- Все солимо, перчимо, додаємо сметану і тушкуємо 15-20 хвилин. Через зазначений час відправляємо у сковороду натертий твердий сир та продовжуємо тушкувати.
- Через 5 хвилин у сковороду відправляємо кріп. Все перемішуємо, накриваємо кришкою та знімаємо з вогню.
Подаємо готову страву з улюбленими макаронами та апетитним салатом. Смачного!