Простий бюджетний салат на кожен день: ви приготуєте його просто і швидко
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Зелений салат з молодою картоплею та яйцями](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/4e/6a26efcc-7c5458f2ab4f4a7b2bf717d6ea9a64eb.jpg?v=4800_1)
Доречно і на обід чи вечерю, і як перекушування
Серед великої кількості різноманітних салатів особливо вирізняються зелені. Вони готуються зазвичай з овочів зеленого кольору: салатного листя, шпинату, руколу, горошку, огірків, спаржі.
Сьогодні ми з Shuba приготуємо салат із зеленого горошку, салатного листя, огірків та зелені. А поживності та м’якшого смаку страві додадуть молода картопля та яйця. Подавати його можна на сніданок, обід чи вечерю, брати із собою працювати чи природу.
Як приготувати зелений салат з молодої картоплі, горошку та яєць
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля молода — 4 шт.;
- яйця курячі — 4 шт.;
- зелений горошок — 200 г;
- огірок — 2 шт.;
- салат, листя – 200 г;
- цибуля зелена — 15 г;
- зелень — до свого смаку;
- йогурт — 80 мл;
- лимон, сік — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 25 хвилин. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
- Курячі яйця варимо круто протягом 10 хвилин. Коли вони охолонуть, чистимо і також нарізаємо дрібними кубиками.
- Горошок бланшируємо в окропі 3-5 хвилин, відкидаємо на друшляк і обливаємо холодною водою.
- Миємо та сушимо салатне листя, огірки та зелень та зелену цибулю. Салатне листя рвемо руками, огірки нарізаємо невеликими кубиками, а зелень і зелену цибулю дрібно нарізаємо.
- Підготовлені продукти викладаємо в салатник, солимо, перчимо, поливаємо йогуртом та соком лимона.
Салат перемішуємо та подаємо до столу. Найкраще він смакує із соковитими котлетками.