Простий бюджетний салат на кожен день: ви приготуєте його просто і швидко

Читать на русском
Автор
Зелений салат з молодою картоплею та яйцями
Зелений салат з молодою картоплею та яйцями. Фото shuba.life

Доречно і на обід чи вечерю, і як перекушування

Серед великої кількості різноманітних салатів особливо вирізняються зелені. Вони готуються зазвичай з овочів зеленого кольору: салатного листя, шпинату, руколу, горошку, огірків, спаржі.

Сьогодні ми з Shuba приготуємо салат із зеленого горошку, салатного листя, огірків та зелені. А поживності та м’якшого смаку страві додадуть молода картопля та яйця. Подавати його можна на сніданок, обід чи вечерю, брати із собою працювати чи природу.

Як приготувати зелений салат з молодої картоплі, горошку та яєць

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля молода — 4 шт.;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • зелений горошок — 200 г;
  • огірок — 2 шт.;
  • салат, листя – 200 г;
  • цибуля зелена — 15 г;
  • зелень — до свого смаку;
  • йогурт — 80 мл;
  • лимон, сік — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 25 хвилин. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Курячі яйця варимо круто протягом 10 хвилин. Коли вони охолонуть, чистимо і також нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Горошок бланшируємо в окропі 3-5 хвилин, відкидаємо на друшляк і обливаємо холодною водою.
  4. Миємо та сушимо салатне листя, огірки та зелень та зелену цибулю. Салатне листя рвемо руками, огірки нарізаємо невеликими кубиками, а зелень і зелену цибулю дрібно нарізаємо.
  5. Підготовлені продукти викладаємо в салатник, солимо, перчимо, поливаємо йогуртом та соком лимона.

Салат перемішуємо та подаємо до столу. Найкраще він смакує із соковитими котлетками.