Відмінна альтернатива шашлику: готуємо скумбрію на мангалі

Читать на русском
Автор
Ароматна, ніжна рибка на мангалі
Ароматна, ніжна рибка на мангалі. Фото lifestyle.today.ua

Ви отримаєте безліч компліментів

Важко уявити пікнік без ніжного, соковитого шашлику. Однак не єдиним м’ясом харчуватися на природі і тому пропонуємо приготувати рибу.

Разом з Today поділимося рецептом запеченої у фользі риби із зеленню та лимонним соком. Таку апетитну рибку ви приготуєте з легкістю і вона стане чудовим конкурентом звичному шашлику.

Як запекти рибу у фользі на мангалі

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт.;
  • сіль (можна взяти морську) – до смаку;
  • мелений чорний перець – до смаку;
  • лимонний сік – 3 ст. л.;
  • кріп — 1 невеликий пучок;
  • петрушка – 1 невеликий пучок;
  • вершкове масло – 70 г;
  • цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. М’яке вершкове масло змішуємо з лимонним соком. В отриману масу додаємо трохи меленого перцю та солі.
  2. Розморожуємо скумбрію, протираємо її паперовими рушниками та протираємо її всередині та зовні підготовленою сумішшю. У черевце викладаємо петрушку та кріп.
  3. Чистимо і нарізаємо кільцями цибулю. Викладаємо його у фольгу, на овоч — рибу та зверху ще трохи цибулі. Щільно загортаємо фольгу. Аналогічно діємо і з другою скумбрією. Запікаємо рибу на вугіллі близько 20 хвилин.
  4. Через зазначений час знімаємо фольгу, викидаємо цибулю, викладаємо рибу на ґрати та обсмажуємо її до апетитної золотистої скоринки.

Подаємо рибу з улюбленим салатом. Ви отримаєте неймовірне задоволення.