Відмінна альтернатива шашлику: готуємо скумбрію на мангалі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ароматна, ніжна рибка на мангалі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/48/fe12b579-4aced331df345d56e6d0c99d2378b482.jpg?v=7929_1)
Ви отримаєте безліч компліментів
Важко уявити пікнік без ніжного, соковитого шашлику. Однак не єдиним м’ясом харчуватися на природі і тому пропонуємо приготувати рибу.
Разом з Today поділимося рецептом запеченої у фользі риби із зеленню та лимонним соком. Таку апетитну рибку ви приготуєте з легкістю і вона стане чудовим конкурентом звичному шашлику.
Як запекти рибу у фользі на мангалі
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена – 2 шт.;
- сіль (можна взяти морську) – до смаку;
- мелений чорний перець – до смаку;
- лимонний сік – 3 ст. л.;
- кріп — 1 невеликий пучок;
- петрушка – 1 невеликий пучок;
- вершкове масло – 70 г;
- цибуля – 1 шт.
Спосіб приготування:
- М’яке вершкове масло змішуємо з лимонним соком. В отриману масу додаємо трохи меленого перцю та солі.
- Розморожуємо скумбрію, протираємо її паперовими рушниками та протираємо її всередині та зовні підготовленою сумішшю. У черевце викладаємо петрушку та кріп.
- Чистимо і нарізаємо кільцями цибулю. Викладаємо його у фольгу, на овоч — рибу та зверху ще трохи цибулі. Щільно загортаємо фольгу. Аналогічно діємо і з другою скумбрією. Запікаємо рибу на вугіллі близько 20 хвилин.
- Через зазначений час знімаємо фольгу, викидаємо цибулю, викладаємо рибу на ґрати та обсмажуємо її до апетитної золотистої скоринки.
Подаємо рибу з улюбленим салатом. Ви отримаєте неймовірне задоволення.