Тонкощі, які покращать смак кави: як правильно готувати напій у турці
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 604
![Напій заграє по-новому](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/2b/b6331df7-888f0076d81986d7d77b3571601362ba.jpg?v=3276_1)
Вийде не гірше, ніж у найближчій кав’ярні
Ранок багатьох кавоманів починається з ароматної бадьорої кави. Цей щоденний ритуал робить початок дня приємним.
Як правило, кавомани люблять натуральну свіжозмелену каву. Серед різноманіття способів його приготування найпопулярніший — у турці. На перший погляд, здається, що це дуже просто: залив каву водою і поставив на вогонь. Однак такий варіант не повністю розкриває його смак. Як правильно зварити каву в турці, розповімо разом із "Вікна".
Як правильно варити каву в турці
Для початку на вогні потрібно нагріти турку і лише після всипати туди каву. За бажанням можна його обсмажити на маленькому вогні протягом хвилини й лише потім залити водою так, щоб рідина не перевищувала початку шийки турки. Інакше є ймовірність, що кава витікає на плиту.
Після цього можна збільшити вогонь до середньої й варити каву до утворення пінки. Саме вона "розкаже", що напій уже доведено до кипіння. Після появи пінки можна знімати турку з вогню.
Звичайно, можна почекати кілька хвилин, поки осяде гущавина. Однак можна і додати в каву трохи крижаної води – так ви пришвидшите процес.
Чашки необхідно обдати окропом – таким чином посилиться аромат та смак кави. Тепер можна розливати напій у чашки.
Подавати каву можна з ніжними ватрушками. У вас буде ідеальний ранок.