Тонкощі, які покращать смак кави: як правильно готувати напій у турці

Читать на русском
Автор
604
Напій заграє по-новому
Напій заграє по-новому. Фото shuba.life

Вийде не гірше, ніж у найближчій кав’ярні

Ранок багатьох кавоманів починається з ароматної бадьорої кави. Цей щоденний ритуал робить початок дня приємним.

Як правило, кавомани люблять натуральну свіжозмелену каву. Серед різноманіття способів його приготування найпопулярніший — у турці. На перший погляд, здається, що це дуже просто: залив каву водою і поставив на вогонь. Однак такий варіант не повністю розкриває його смак. Як правильно зварити каву в турці, розповімо разом із "Вікна".

Як правильно варити каву в турці

Для початку на вогні потрібно нагріти турку і лише після всипати туди каву. За бажанням можна його обсмажити на маленькому вогні протягом хвилини й лише потім залити водою так, щоб рідина не перевищувала початку шийки турки. Інакше є ймовірність, що кава витікає на плиту.

Після цього можна збільшити вогонь до середньої й варити каву до утворення пінки. Саме вона "розкаже", що напій уже доведено до кипіння. Після появи пінки можна знімати турку з вогню.

Звичайно, можна почекати кілька хвилин, поки осяде гущавина. Однак можна і додати в каву трохи крижаної води – так ви пришвидшите процес.

Чашки необхідно обдати окропом – таким чином посилиться аромат та смак кави. Тепер можна розливати напій у чашки.

Подавати каву можна з ніжними ватрушками. У вас буде ідеальний ранок.