Забруднили одяг кавою - не біда: 5 дешевих засобів, як позбутися плям

Читать на русском
Автор
Чим вивести плями від кави на одязі
Чим вивести плями від кави на одязі. Фото Canva

Є прості засоби, які допоможуть впоратися з проблемою

Мабуть, кожен зіштовхувався з ситуацією, коли смакуєш ароматною кавою, аж раптом випадково проливаєш її на себе. У результаті — плями на одязі, які буває дуже нелегко відчистити. Нещодавно ми розповідали, як вивести жирні плями на одязі, а тепер розповімо, як позбутися плям від кави.

Кава може швидко в'їдатися в тканину одягу, тому її буває важко відчистити. Якщо у вас немає професійних засобів, можна скористатися народними. Видання Ukr.media зібрало кілька найдієвіших, бюджетних засобів.

Лимонний сік

Треба вичавити частину лимона на пляму та почекати пів години. Після цього змиваємо холодною водою та перемо ще раз, у звичному форматі.

Перекис водню

Такий засіб особливо ефективно вичищає речі, виготовлені з бавовни. Немає ризику, що одяг зіпсується після цього. Треба налити перекис водню на пляму та залишити так на 15 хвилин. Тоді перемо звичайно.

Нашатирний спирт

Цю речовину треба використовувати обережно: для ніжних тканин не підійде. Тоді як речі з щільніших тканин сміливо очищаємо нашатирним спиртом: мочимо пляму в цій речовині, трохи чекаємо та перемо.

Нашатирний спирт і сода

Щоб точно отримати результат, можна поєднати нашатирний спирт з содою. Пропорція: 1 чайна ложка спирту та пів чайної ложки соди. Наносимо на пляму від кави, залишаємо на 10-15 хвилин і змиваємо холодною водою. Після цього річ треба випрати.

Раніше "Телеграф" розповідав, якими засобами можна відчистити мікрохвильовку. Вони є доступними абсолютно для кожного.