Найпопулярніший літній гарнір: як приготувати молоду картоплю у сметанному соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готувати таку картопельку швидко та просто
Якщо стару картоплю можна і варити, і смажити, і тушкувати, то молоду переважно відварюють з кропом та часничком, запікають у духовці або готують у сметанному соусі. Остання виходить надзвичайно ніжною та апетитною.
До того ж — готувати таку картопельку дуже просто. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".
Як приготувати молоду картоплю у сметанному соусі
Інгредієнти:
- молода картопля – 700 г;
- сіль – 1,5 ч. л.;
- лавровий лист – 3 шт.;
- бульйонний кубик – 1 шт.;
- чорний перець – кілька горошин;
Інгредієнти для соусу:
- сметана – 7 ст. л.;
- вершкове масло – 20 г;
- зелень – 20 г;
- медова гірчиця – 15 г;
- часник – 3-4 зуб.;
- перець мелений;
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, відварити у підсоленій воді із додаванням бульйонного кубика, лаврового листа та перцю.
- Перемішати та варити протягом 15-20 хвилин.
- На сковорідці розтопити масло та обсмажити відварену картоплю до золотистості з усіх боків.
- Приготувати соус, змішавши сметану з гірчицею та додавши зелень, рублений часник та мелений перець.
- Вилити соус до картоплі та помішуючи тушкувати протягом кількох хвилин на невеликому вогні.
Раніше ми писали, як приготувати апетитну картоплю в "сільському" стилі. Вона виходить апетитною та ароматною.