Просто і смачно: апетитна картопля в "сільському" стилі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Цей рецепт картоплі дуже простий](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/21/45c76692-9816bd80f91fb26e1301912daa377212.jpg?v=0610_1)
Картопля виходить апетитною та ароматною
Ми розповідали, як смачно приготувати кабачки. Тепер ділимось рецептом дуже апетитного та простого гарніру з картоплі.
Це картопля в "сільському" стилі — адже саме так, з олією та цибулею відварений коренеплід часто подають в селах. Страва виходить дуже ароматною. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 3 великі картоплини сорту, що швидко розварюється
- 1 середня цибулина
- нерафінована соняшникова олія
- сіль
Спосіб приготування:
- Розріжте картоплину навпіл і потріть зрізи один об одного. Якщо половинки злипнуться, значить, картопля розвариста, ідеально підходить для цього рецепту. Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь.
- Очистіть картоплю та наріжте її шматочками середнього розміру. Варіть картоплю близько 20 хвилин, доки ніж буде легко входити в шматочки.
- Наріжте цибулю великими півкільцями. Візьміть ємність із щільною кришкою та махровий рушник, щоб укутати картоплю.
- Викладіть зварену картоплю в ємність шарами, пересипаючи цибулею. Щедро полийте олією (можна використовувати гірчичну).
- Закрийте ємність кришкою, добре струсіть і укутайте рушником на півгодини. Можна тримати картоплю в теплі довше, струшуючи її 2-3 рази.
М'які шматочки відбиватимуться об стінки ємності, утворюючи неймовірний соус. Ця картопля чудово підійде як гарнір або як самостійна страва. Вона відмінно смакуватиме з оселедцем або солоними огірочками. Ми ділились вдалим рецептом.