Просто і смачно: апетитна картопля в "сільському" стилі

Читать на русском
Автор
Цей рецепт картоплі дуже простий
Цей рецепт картоплі дуже простий. Фото pibig.info

Картопля виходить апетитною та ароматною

Ми розповідали, як смачно приготувати кабачки. Тепер ділимось рецептом дуже апетитного та простого гарніру з картоплі.

Це картопля в "сільському" стилі — адже саме так, з олією та цибулею відварений коренеплід часто подають в селах. Страва виходить дуже ароматною. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 3 великі картоплини сорту, що швидко розварюється
  • 1 середня цибулина
  • нерафінована соняшникова олія
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Розріжте картоплину навпіл і потріть зрізи один об одного. Якщо половинки злипнуться, значить, картопля розвариста, ідеально підходить для цього рецепту. Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь.
  2. Очистіть картоплю та наріжте її шматочками середнього розміру. Варіть картоплю близько 20 хвилин, доки ніж буде легко входити в шматочки.
  3. Наріжте цибулю великими півкільцями. Візьміть ємність із щільною кришкою та махровий рушник, щоб укутати картоплю.
  4. Викладіть зварену картоплю в ємність шарами, пересипаючи цибулею. Щедро полийте олією (можна використовувати гірчичну).
  5. Закрийте ємність кришкою, добре струсіть і укутайте рушником на півгодини. Можна тримати картоплю в теплі довше, струшуючи її 2-3 рази.

М'які шматочки відбиватимуться об стінки ємності, утворюючи неймовірний соус. Ця картопля чудово підійде як гарнір або як самостійна страва. Вона відмінно смакуватиме з оселедцем або солоними огірочками. Ми ділились вдалим рецептом.