Простіше, ніж запіканка: крембл з полуниці можна приготувати на сніданок

Читать на русском
Автор
Оригінальний та смачний ягідний десерт
Оригінальний та смачний ягідний десерт. Фото delo-vcusa.ru

Готується швидко, а з'їдається ще швидше

Чого вже тільки не готувати господині у сезон полуниці! І тортів та пирогів напекли, і желе зробили, і компотів наварили та ще й заморозили на зиму. Що ж іще можна зробити з ягодою? Сьогодні ми пропонуємо приготувати з полуницею крембл!

Цю страву можна приготувати на сніданок, оскільки готується вона просто та виходить смачною та ситною. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "ev.malinevska".

Як приготувати крембл з полуницею

Інгредієнти для кремблу:

  • кокосова стружка – 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно – 3 ст. л.;
  • рисове борошно – 2 ст. л.;
  • коричневий цукор – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • кокосова олія – 2 ст. л.;

Інгредієнти для начинки:

  • свіжа полуниця – 250-300 г;
  • коричневий цукор – 1 ст. л.;
  • мелений мигдаль – 2 ст. л.;
  • лимонний сік – 20 мл;

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати усі сухі інгредієнти для кремблу.
  2. Додати натерте вершкове масло та кокосову олію.
  3. Добре перемішати руками, маса має нагадувати крихку текстуру печива.
  4. Полуницю дрібно порізати та викласти у форму для випікання.
  5. Додати цукор, лимонний сік та мигдаль, перемішати.
  6. На полуницю рівним шаром викласти крембл.
  7. Зверху можна посипати меленим мигдалем (збити мигдаль в кавомолці).
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
  9. Дати трішки охолонути і за бажанням подати з кулькою морозива.

Раніше ми писали, як приготувати вареники з полуницею. Близькі оближуть тарілки після них.