Якщо приготували все — приготуйте ще й желе: черговий рецепт десерту з полуниці

Читать на русском
Автор
Простий, легкий та апетитний десерт
Простий, легкий та апетитний десерт. Фото 1000.menu

Готувати желе можна у будь-яку пору року зі свіжих або заморожених ягід

У сезон полуниці можна наїстися цією ягодою вдосталь! Ба більше — з неї можна приготувати безліч смачних десертів, таких як вареники з полуницею, пироги чи торти або тістечка.

Окрім цього, ягоду можна перебити блендером та заморозити в стаканчиках на зиму чи законсервувати, а потім так само готувати смакоту. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще одного смачного десерту з цієї ягоди — полуничного желе. А опублікували його на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".

Як приготувати желе з полуниці

Інгредієнти:

  • полуниця – 300 г;
  • полуничне пюре – 300 г;
  • цукор – 50 г;
  • лайм – 1 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • желатин – 12 г + 60 мл води;
  • ягоди для декору;

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помити та нарізати невеликими кубиками.
  2. Желатин замочити у воді та залишити на 5-10 хв для набухання.
  3. Полуничне пюре з’єднати із полуницею, цедрою та соком лайма (20-30 мл).
  4. Додаємо цукор та поставити на вогонь.
  5. Довести до кипіння та проварити декілька хвилин.
  6. Постійно збираючи пінку, що утворюється, додати желатин та добре перемішати.
  7. Розлити желе по формах та поставити у холодильник на 6-7 годин.
  8. Прикрашаємо желе будь-якими ягодами, цукровою пудрою або фісташками.

Раніше ми писали, як приготувати полуничні кульки. Такий десерт із задоволенням приготують, а потім з'їдять діти.