Якщо приготували все — приготуйте ще й желе: черговий рецепт десерту з полуниці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готувати желе можна у будь-яку пору року зі свіжих або заморожених ягід
У сезон полуниці можна наїстися цією ягодою вдосталь! Ба більше — з неї можна приготувати безліч смачних десертів, таких як вареники з полуницею, пироги чи торти або тістечка.
Окрім цього, ягоду можна перебити блендером та заморозити в стаканчиках на зиму чи законсервувати, а потім так само готувати смакоту. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще одного смачного десерту з цієї ягоди — полуничного желе. А опублікували його на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".
Як приготувати желе з полуниці
Інгредієнти:
- полуниця – 300 г;
- полуничне пюре – 300 г;
- цукор – 50 г;
- лайм – 1 шт.;
- вода – 100 мл;
- желатин – 12 г + 60 мл води;
- ягоди для декору;
Спосіб приготування:
- Полуницю помити та нарізати невеликими кубиками.
- Желатин замочити у воді та залишити на 5-10 хв для набухання.
- Полуничне пюре з’єднати із полуницею, цедрою та соком лайма (20-30 мл).
- Додаємо цукор та поставити на вогонь.
- Довести до кипіння та проварити декілька хвилин.
- Постійно збираючи пінку, що утворюється, додати желатин та добре перемішати.
- Розлити желе по формах та поставити у холодильник на 6-7 годин.
- Прикрашаємо желе будь-якими ягодами, цукровою пудрою або фісташками.
Раніше ми писали, як приготувати полуничні кульки. Такий десерт із задоволенням приготують, а потім з'їдять діти.