У головній ролі – полуниця: готуємо літні вареники з ягодами

Читать на русском
Автор
Ніжні та смачні вареники з полуницею
Ніжні та смачні вареники з полуницею. Фото instagram

Вони швидко готуються та швидко з’їдаються

А хочете порадувати близьких смачною та незвичайною стравою з ніжного тіста із соковитою начинкою? Пропонуємо приготувати вареники з полуницею і близькі оближуть тарілки після них.

Таку страву за рецептом Shuba можна подавати як основну страву або десерт, обов’язково приправивши сметаною і рідким медом. Ви приготуєте такі вареники із задоволенням, та із задоволенням з’їсте.

Як приготувати вареники з полуницею

Інгредієнти на 5 порцій

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 400 г;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • вода — 125 г;
  • сіль до свого смаку;
  • мед — 1 ст. л.

Для начинки:

  • полуниця – 200 г;
  • цукор — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста в миску просіюємо борошно. Додаємо до них борошно, куряче яйце, сіль та теплу воду. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.
  2. В цей час миємо і сушимо полуницю. Видаляємо плодоніжку та нарізаємо ягоду невеликими шматочками. Посипаємо її цукром і обережно перемішуємо.
  3. Тісто ділимо на дві частини. З кожної розкочуємо ковбаску, нарізаємо скибочками й розкочуємо їх у кружечки.
  4. Посередині кожного шматочка викладаємо начинку, з’єднуємо краї тіста та защипуємо їх, формуючи вареники.
  5. Відправляємо в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

Шумівкою дістаємо вареники з води та викладаємо у миску. Подаємо їх з ароматною кавою.