У головній ролі – полуниця: готуємо літні вареники з ягодами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Вони швидко готуються та швидко з’їдаються
А хочете порадувати близьких смачною та незвичайною стравою з ніжного тіста із соковитою начинкою? Пропонуємо приготувати вареники з полуницею і близькі оближуть тарілки після них.
Таку страву за рецептом Shuba можна подавати як основну страву або десерт, обов’язково приправивши сметаною і рідким медом. Ви приготуєте такі вареники із задоволенням, та із задоволенням з’їсте.
Як приготувати вареники з полуницею
Інгредієнти на 5 порцій
Для тіста:
- борошно пшеничне — 400 г;
- курячі яйця — 1 шт.;
- вода — 125 г;
- сіль до свого смаку;
- мед — 1 ст. л.
Для начинки:
- полуниця – 200 г;
- цукор — 40 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста в миску просіюємо борошно. Додаємо до них борошно, куряче яйце, сіль та теплу воду. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.
- В цей час миємо і сушимо полуницю. Видаляємо плодоніжку та нарізаємо ягоду невеликими шматочками. Посипаємо її цукром і обережно перемішуємо.
- Тісто ділимо на дві частини. З кожної розкочуємо ковбаску, нарізаємо скибочками й розкочуємо їх у кружечки.
- Посередині кожного шматочка викладаємо начинку, з’єднуємо краї тіста та защипуємо їх, формуючи вареники.
- Відправляємо в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
Шумівкою дістаємо вареники з води та викладаємо у миску. Подаємо їх з ароматною кавою.