Жодного "Вірменця" до літа не залишиться: пікантне соління на зиму

Читать на русском
Автор
785
Пікантний смак та простий рецепт
Пікантний смак та простий рецепт. Фото babusyni-retsepty

Ця закуска підійде до будь-яких страв

Добре влітку можна ласувати помідорами, додавати їх в салати і навіть готувати з ними різні пироги. А що робити взимку, коли ціна на них злітає до неба?

Разом із "Вікнами" пропонуємо запастися улюбленими помідорами, щоби взимку насолоджуватися ними повною мірою. Незвичайні помідори "Вірменчики" полюблять усі за пікантний смак.

Як приготувати помідори "Вірменчики"

Інгредієнти:

  • помідори невеликого розміру – 2 кг;
  • солодкий перець — 3 шт.;
  • гострий перець чилі – 1-2 шт.;
  • часник — 1 головка;
  • вода — 1 л;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • оцет на банку 1 л — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Часник разом із солодким та гострим перцем подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. Миємо та розрізаємо на дві частини помідори.
  3. У стерилізовані банки розкладаємо соус із перцю та часнику та помідори.
  4. Для приготування маринаду у воді розчиняємо сіль та цукор. Доводимо до кипіння отриману суміш. Варимо її протягом кількох хвилин, після чого додаємо у воду оцет і розливаємо маринад по банках. Накриваємо їх кришками.
  5. На дно каструлі викладаємо рушник, ставимо банки й заливаємо гарячою водою таким чином, щоб вона не торкалася кришки.
  6. Доводимо до кипіння, потім стерилізуємо протягом 10 хвилин. Потім закручуємо кришки, перевертаємо банки й укутуємо до їх остигання.

Готових "Вірменчиків" зберігаємо в коморі чи підвалі. Подаємо з улюбленими котлетами.