Під корінь чи зверху: як правильно поливати помідори

Читать на русском
Автор
1761
Важливо вибрати правильну температуру води
Важливо вибрати правильну температуру води. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся про тонкощі, на які варто звернути увагу при поливі помідорів

Однією з важливих складових хорошого врожаю помідорів є правильний їх полив. На перший погляд, може здатися, що в цій справі немає нічого складного. Але все ж таки дачникам варто враховувати ряд нюансів при поливі томатів. Наприклад, як і огірки, помідори не варто поливати холодною водою. Але важливо не лише це.

Як правильно поливати томати

Відразу після висадки розсади у відкритий ґрунт помідори краще не поливати 5-10 днів. Через цей час рослина потребує поливу мінімум один раз, а краще двічі на тиждень. При цьому важливо стежити за станом ґрунту. Земля не повинна бути сухою, але і перезволожувати її не можна, інакше рослини будуть гнити.

Вода для поливу томатів має бути відстояна та прогріта до температури 18-22 градусів, зазначає Актуально. Холодну воду для поливу використовувати не можна. Вона може погано вплинути на коріння рослини та відповідно порушити зростання.

В середньому на один кущ томатів має йти 3-5 літрів води залежно від погоди та стану ґрунту. Використовуйте солом’яну мульчу, щоб зменшити випаровування води та покращити утримання вологи.

Помідори поливають виключно під корінь. Тому слідкуйте, щоб під час поливу вода не потрапляла на листя та зав’язь.

Поливати рослини краще зранку або в другій половині дня, коли сонце вже заходить.

Раніше "Телеграф" розповідав про поширені помилки, яких припускаються дачники при вирощуванні полуниці. Через них можна втратити весь урожай.