Досить готувати з кабачків тільки ікру: ця намазка змусить вас забути про інші страви

Читать на русском
Автор
604
Універсальна закуска з кабачків
Універсальна закуска з кабачків

Така намазка буде в холодильнику весь сезон

Кабачки — улюблений багатьма овоч. Ми його смажимо, готуємо з ним різноманітні пироги навіть незвичайну лазіння. Однак найпопулярнішою стравою цього овочу є кабачкова ікра.

Пропонуємо урізноманітнити "кабачкове" меню найсмачнішою намазкою з улюбленого овочу. На її приготування піде кілька хвилин, проте вона точно зможе наситити на довгий час. Рецептом ділиться Today.

Як приготувати намазку з кабачків

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 плавлені сирки;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець до свого смаку;
  • жменя волоських горіхів;
  • пучок свіжого кропу;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. На сухій сковороді обсмажуємо волоські горіхи та подрібнюємо їх.
  2. Цибулю та моркву чистимо, цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо на дрібній тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді близько 5 хвилин до м’якості.
  3. Через зазначений час відправляємо в сковороду нарізані кабачки та обсмажуємо все ще протягом 5 хвилин, періодично перемішуючи.
  4. До овочів додаємо часник, зелень, знову перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
  5. Підготовлену овочеву масу відправляємо в глибоку місткість і даємо охолонути. Після цього додаємо плавлений сир, повільно збиваємо блендером до однорідності.
  6. В отриману масу додаємо горіхи, сіль та перець до свого смаку. Все перемішуємо ложкою чи лопаткою.
  7. Зберігаємо паштет з кабачків у холодильнику у скляному посуді.

Залишилися кабачки? Нафаршуйте їх — вийде неймовірно смачна страва.