Пара яблук і четверо яєць: лінивіше за цей рецепт шарлотки ви не знайдете

Читать на русском
Автор
Ледачий рецепт шарлотки
Ледачий рецепт шарлотки. Фото today.ua

Солодкий десерт із яблук

Серед усієї різноманітності пирогів завжди виділялася пишна шарлотка. Це один із найвідоміших і найулюбленіших десертів, адже соковиті, ароматні яблука, що тонуть у ніжному тісті, створюють ідеальне привабливе поєднання солодощів та кислинки!

Сьогодні ми зі Shuba поділимося незвичайним рецептом цього пирога. Вся річ у тім, що для його приготування знадобиться лише 4 інгредієнти. Цей яблучний пиріг відмінно підійде до чаювання в родинному колі або друзів.

Як приготувати ліниву шарлотку

Інгредієнти на 6 порцій:

  • яйця курячі — 4 шт.;
  • яблуко — 2 шт.;
  • цукор — 1 ст.;
  • борошно пшеничне — 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Білок відокремлюємо від жовтка. До білків додаємо цукор, збиваємо разом до пишної піни.
  2. До підготовленої білкової маси додаємо по одному жовтку, постійно помішуючи все.
  3. Поступово просіюємо через сито в суміш борошно, ретельно все перемішуємо.
  4. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину та нарізаємо маленькими кубиками. Посипаємо їх корицею та цукром.
  5. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Викладаємо в неї яблука та на них виливаємо тісто. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Подаємо пиріг з ароматною кавою. Смачного.