Два яблука та одна сковорода: лінивий рецепт яблучного пирога

Читать на русском
Автор
679
Яблучний пиріг на сковороді
Яблучний пиріг на сковороді. Фото vazhnoznat.com

Швидко, легко та дуже смачно

Напевно, солодкі пироги люблять багато хто. Щоправда, готувати їх не дуже хочеться — метушні з духовкою багато, а результат можна і не розкуштувати — усі з’їдять.

Проте вихід знайдено. "Важно знать" ділиться рецептом пирога на сковороді. Ви приготуєте його без зайвої мороки, а в плані смаку ж ці ласощі не поступляться навіть магазинним солодощам.

Як приготувати яблучний пиріг на сковороді

Інгредієнти:

  • 150 г борошна;
  • 60 мл рослинної олії;
  • 2 яблука;
  • 1 куряче яйце;
  • 150 мл молока;
  • 60 г цукру;
  • 7 г ванільного цукру;
  • 8 г розпушувача для тіста;
  • 1 ст. л. оцту;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло для змащування сковорідки.

Спосіб приготування:

  1. Дно та боки сковороди з антипригарним змащуємо вершковим маслом, посипаємо цукром та рівномірно його розподіляємо по всій поверхні сковорідки.
  2. Яблука миємо, видаляємо серцевину, нарізаємо кільцями та відправляємо в сковороду.
  3. В окремій посудині змішуємо яйця з сіллю, ванільним та звичайним цукром. Збиваємо все до однорідного стану, вливаємо молоко і ретельно перемішуємо.
  4. В отриману масу додаємо олію, все перемішуємо. Не припиняючи помішувати, поступово всипаємо борошно, розпушувач та оцет. Швидко перемішуємо тісто та заливаємо їм яблука.
  5. Накриваємо сковороду кришкою, ставимо на маленький вогонь і смажимо по 10 хвилин з обох боків.

Раніше ми ділилися незвичайним рецептом "Наполеона". Він виходить дуже ароматним, просоченим та соковитим.